background img
banner
banner

Ο πρώτος απολογισμός από το χτύπημα της “Μέδουσας” | ΦΩΤΟ

“ΚΟΤΡΩΝΕΣ” ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την ώρα που οι παραλίες της περιοχής έχουν δεινοπαθήσει το τελευταίο διάστημα από τις μέδουσες, ένα έντονο καιρικό φαινόμενο με την κωδική ονομασία “μέδουσα”, ήρθε να πλήξει και την Αιγιάλεια. Από το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουλίου, ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση, αλλά γύρω στις 11 το βράδυ, η έντονη χαλαζόπτωση χτύπησε τη Δυτική Αιγιάλεια.

Ο πρώτος απολογισμός που έχει γίνει μέχρι στιγμής κάνει αναφορά για πλημμυρισμένες γέφυρες κατά μήκος της Δυτικής Αιγιάλειας (Συμπολιτεία έως και Ερινεό),  δώδεκα κοπές δέντρων, εκ των οποίων το ένα ήταν κυπαρίσσι που έπεσε στο δρόμο προς Μυρόβρυση λίγο πιο πάνω από τις Νερατζιές, ενώ τα υπόλοιπα κατα κύριο λόγο ευκάλυπτοι στο Λόγγο στο δρόμο προς Καμάρες.

Στις Καμάρες από την άλλη, στο δρόμο προς Λαμπίρι, δημιουργήθηκε έντονο πρόβλημα από τα υλικά που κατέβασε η χαλαζόπτωση. Στο Αίγιο, παρ’ ότι η βροχή ήταν λιγότερο έντονη, η Ψαρρών (ο παραλιακός δρόμος που περνάει μπροστά από τη Χαρτοποιία), πλημμύρισε για ακόμα μία φορά με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ΙΧ αυτοκίνητο με δύο άτομα και να αναγκαστεί να κληθεί η Πυροσβεστική για να τους απεγκλωβίσει.

 

Προβληματισμός υπάρχει στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, για τις επιπτώσεις του φαινομένου στις καλλιέργειες ενώ κλιμάκιο του ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει να κάνει αποτίμηση των ζημιών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr