background img
banner
banner

Γέλιο μέχρι… δακρύων στο “2 1/2 φόνοι και ένα μπουλντόγκ” | ΦΩΤΟ

Η Θεατρική Ομάδα των Αποφοίτων, παρουσίασε χθες βράδυ στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 του Δήμου Αιγιαλείας, την ξεκαρδιστική κωμωδία “Διόμιση φόνοι και ένα μπουλντόγκ” των Ρέππα & Παπαθανασίου. Η παράσταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης «Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙΙ» που για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της περιοχής.

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, σύγχρονη, με ωραίο, έξυπνο, καλόγουστο σενάριο με παράξενες συμπτώσεις, απρόβλεπτες καταστάσεις και γρήγορη δράση. Το έργο είναι βασισμένο στην φάρσα του Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της Οδού Λουρσίν», σε μια υπέροχη διασκευή από το γνωστό συγγραφικό δίδυμο, Ρέππα & Παπαθανασίου. Υπόθεση: Παρίσι, στο σπίτι του Πιέρ και της Νορίν Λαμπίς, καταφθάνει και φιλοξενείται το φιλικό τους ζευγάρι Αύγουστος και Πολέτ Φεϋντώ.

Η οικονόμος του σπιτιού Ιουστίνη, ο υπαστυνόμος Σαρντού και ο αρχηγός της αστυνομίας Μαριβώ, ένα γαλλικό μπουλντόγκ – η Μαριλού – ο φόνος μιας χορεύτριας στην κακόφημη συνοικία της οδού Λουρσίν και μία σπάνια ασθένεια – η… κολάψους αναγραμμάτικους – μπλέκουν τους πάντες σε μία ατέλειωτη παρεξήγηση γεμάτη κωμικές καταστάσεις, άφθονο γέλιο και… δολοφονίες μυστήριο! “Η σκηνοθετική καθοδήγηση, στηριγμένη σε ορεξάτους πρόθυμους και διαθέσιμους ερασιτέχνες ηθοποιούς, προσπάθησε να υπηρετήσει το φαρσικό χαρακτήρα του έργου ακολουθώντας τον οίστρο του, τους ρυθμούς του και την παράλογη… λογική του. Εικοσιδύο (!) χρόνια διαρκεί το ταξίδι των αποφοίτων… Τους εύχομαι κι άλλα κι άλλα τόσα…” τονίζει – μεταξύ άλλων – στο σημείωμά του για την παράσταση ο Κώστας Κλάγκος.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Κώστας Κλάγκος
  • ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιάννης Τζόβολος, Αντωνία Παλαιολόγου, Λευτέρης Λιακόπουλος, Αθηνά Θεοδοσίου, Γιώργος Βαγενάς, Πάνος Παπαγεωργίου Έκτακτη συμμετοχή: Ανδρέας Σπυρόπουλος, Ελένη Παραρά, Γιάννης Καυκάς, Βασίλης Σπανός
  • ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων
  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιάννης Τζόβολος
  • ΗΧΗΤΙΚΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΣ Σπύρος Ρηγόπουλος – Κώστας Αυλωνίτης
  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ Γιώργος Βαγενάς
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr