background img
banner
banner

«Ζωντανεύει» το παλιό Δημοτικό της Παρασκευής

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Η παραχώρηση του κτηρίου του δημοτικού σχολείου της Παρασκευής από το Δήμο Αιγιαλείας στον Σύλλογο του χωριού, ακολουθήθηκε από συνεχείς εργασίες, που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, στο κτήριο με πρωτοβουλία των μελών του συλλόγου. Μετά τις πρώτες επεμβάσεις στη στέγη και αυτές στην αυλή, ακολούθησαν νέες εργασίες στο εξωτερικό του χώρου με τη στήριξη και του δήμου, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα στόχος είναι να επισκευαστεί το ταβάνι και το πάτωμα του κτηρίου, τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ο πλέον σημαντικός λόγος για τις εργασίες που ήδη έχουν γίνει, ήταν η ασφάλεια του κτηρίου καθώς αυτό παρουσίαζε ρηγματώσεις στην ανατολική και βόρεια όψη του. Βέβαια και η αισθητική του κτηρίου απασχολούσε τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, καθώς το παλιό δημοτικό σχολείο είναι μαζί με την εκκλησία τα πρώτα κτήρια που συναντά κάποιος που επισκέπτεται την Παρασκευή. Η τελική απόφαση ήταν να πραγματοποιηθεί συνολική αισθητική παρέμβαση, έτσι ώστε μαζί με την αποκατάσταση των ζημιών να γίνει και η αποκατάσταση της αρχικής μορφής του κτηρίου και του τοιχείου της περίφραξης.

Με τη χρήση υδροβολής αφαιρέθηκαν όλες οι επιφανειακές επεμβάσεις, όπως τα κατά καιρούς ασβεσχώματα και σοβατίσματα, καθώς και το συνδετικό υλικό της πέτρας (αρμός). Στη συνέχεια έγινε εκ νέου αρμολόγηση της πέτρας, εργασία η οποία θα εξασφαλίσει στο κτήριο πολλά ακόμα χρόνια ζωής. Επεμβάσεις έγιναν και στην είσοδο του σχολείου… Κατασκευάστηκε νέα σκάλα σε ασφαλέστερη θέση από την προϋπάρχουσα, και τέλος δημιουργήθηκε ράμπα για χρήση από ΑΜΕΑ.

Το πετρόκτιστο σχολείο της Παρασκευής έχει πραγματικά αλλάξει όψη ύστερα από τις εργασίες που έγιναν. Προβλήματα όμως συνεχίζουν να υπάρχουν στο εσωτερικό
του κτηρίου. Τόσο το ταβάνι, όσο και το πάτωμα χρειάζονται άμεση αποκατάσταση, ώστε το κτήριο να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, κάτι που από την αρχή επιθυμούσε ο Σύλλογος της Παρασκευής. Τα μέλη του ΔΣ έχουν ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με το δήμο Αιγιαλείας, ζητώντας να συνδράμει το συγκεκριμένο έργο, καθώς το κόστος που απαιτείται ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου, αν συνυπολογιστούν οι δαπάνες για τις μέχρι τώρα εργασίες που αφορούσαν την αποκατάσταση του εξωτερικού του κτηρίου.

Εντωμεταξύ με αφορμή την προχθεσινή γιορτή της Αγίας Παρασκευής (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ), το χωριό επισκέφθηκε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία είδε από κοντά το σχολείο και για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε την υπόσχεση του δημάρχου αλλά και της ιδίας να χρηματοδοτήσει ο δήμος μέρος των εργασιών ανακαίνισης. Ήδη, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, αναμένεται εντός των ημερών ο δήμος να προμηθεύσει τα υλικά για το ταβάνι και το δάπεδο!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr