background img
banner
banner

Σαββατοκύριακο με εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Παρασκευής

ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 29 – 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ένα ακόμα μεγάλο «στοίχημα» έθεσε για φέτος το καλοκαίρι ο Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος της Παρασκευής….Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία της Γιορτής του Τσίπουρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και την καθιέρωσή της σε ετήσια γιορτή, τα μέλη του αποφάσισαν και πήραν νέο «ρίσκο», διοργανώνοντας ένα Πολιτιστικό Διήμερο, μέσα στον Ιούλιο. Πρόκειται για μία συναυλία και μία θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που στοχεύουν αφενός να ικανοποιήσουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του και αφετέρου να προσελκύσουν κόσμο από όλη την Αιγιάλεια, στην Παρασκευή.

Συναυλία…

Πρώτη καλεσμένη του Συλλόγου, η τραγουδοποιός Μαρία Παπαγεωργίου… Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα και τις εξαιρετικές ερμηνείες, έχοντας διανύσει τέσσερις επιτυχημένους χειμώνες στην Αθήνα και την σκηνή του «Σταυρού του Νότου», ξεκίνησε την περιοδεία της ανά την Ελλάδα και το Σάββατο 29 Ιουλίου θα βρεθεί στην Παρασκευή.

Η νεαρή τραγουδοποιός, που καταφέρνει στις παραστάσεις της να παντρέψει φαινομενικά αταίριαστα ακούσματα και καλλιτέχνες κερδίζοντας την αποδοχή του κοινού, παρέα με τους Usurum – Σταύρο Ρουμελιώτη και Κοσμά Λαμπίδη- μας κάνει όλους συνεπιβάτες σε ένα ταξίδι από την ελληνική παράδοση ως τον Μίκη Θεοδωράκη, κι από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ως τον Μάνο Χατζιδάκι, σε ένα πρόγραμμα με δικά της τραγούδια, αλλά και απρόσμενες διασκευές. Η Μαρία, που έχει βρεθεί κι άλλες φορές σαν επισκέπτρια στην Παρασκευή και έχει γυρίσει ένα από τα βιντεοκλίπ τραγουδιού της στο προαύλιο του σχολείου, δηλώνει φίλη του χωριού και υπόσχεται μια μοναδική μουσική βραδιά. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των Αλωνίων, στην είσοδο του χωριού και θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ.

Και θέατρο

Μετά τη συναυλία, θέατρο…Το «Άρμα Θέσπιδος», είναι ο νέος θεσμός λαϊκού θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που εδραιώθηκε τη θεατρική περίοδο 2015-16 και συνεχίζει δυναμικά τη θεατρική του διαδρομή. Μια από τις επόμενες «στάσεις» του και η Παρασκευή!

Πρόκειται για ένα ευέλικτο θεατρικό σχήμα που παρουσιάζει θέατρο υψηλού επιπέδου έτσι ώστε οι θεατές να ψυχαγωγηθούν και να τύχουν της καλλιέργειας και της αφύπνισης που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου. Το έργο που θα παρουσιάσει η ομάδα των ηθοποιών έχει τίτλο το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης». Πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία του σπουδαίου Γάλλου κωμωδιογράφου Μαριβώ, στην οποία η πραγματική αγάπη υπερβαίνει και καταργεί τους ταξικούς διαχωρισμούς. Με παιχνιδιάρικη διάθεση, μέσα από χιούμορ αλλά και ίντριγκες, ο έρωτας θα καταφέρει να έχει πάντα τον πρώτο ρόλο. Η σκηνοθεσία-Διασκευή είναι του Χρήστου Στρέπκου. Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου, κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, φωτισμός:ΝίκοςΣωτηρόπουλος. Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ της Κυριακής και πάλι στο χώρο των Αλωνίων.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr