background img
banner
banner

Χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια στην πλατεία Καΐλα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Μία πολύ άσχημη εικόνα αντικρίζουν όσοι περνούν από την πλατεία Καΐλα στην οδό Νικολάου Πλαστήρα. Η υπό κατασκευή πλατεία, είναι γεμάτη από άχρηστα αντικείμενα, χόρτα και κλαδιά, που κάποιοι εναπόθεσαν εκεί κατά την διάρκεια της απεργίας των συμβασιούχων της καθαριότητας. Το ξήλωμα των πλακών της πλατείας ξεκίνησε τον Μάιο, ωστόσο στον δήμο βρίσκονται εν αναμονή της προμήθειας των υλικών για την ανακατασκευή.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην πλατεία, όπως είναι λογικό, προκαλεί την αγανάκτηση των περιοίκων, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες και σε αυτούς που εναπόθεσαν άχρηστα αντικείμενα και κλαδιά στο σημείο, περιμένοντας να… εξαφανιστούν ως δια μαγείας! Είναι χαρακτηριστική η επιστολή αναγνώστη προς τo “protionline.gr”, μέσω της οποίας, μεταφέρει ακριβώς την κατάσταση και ζητά, αφενός από τον δήμο να προβεί στον καθαρισμό της και αφετέρου στους πολίτες να μην μεταφέρουν την πλατεία σε σκουπιδότοπο…

Χώρος εναπόθεσης κάθε λογής αχρείαστων αντικειμένων

Το περιεχόμενο της επιστολής τού αναγνώστη, είναι το ακόλουθο:

΄΄Κυρίες/κύριοι,
Πριν από 45 με 50 ημέρες, η πλατεία άρχισε να επισκευάζεται ενώ περιμένουμε, περισσότερο από 40 ημέρες να παραλάβει ο Δήμος τα υλικά που χρειάζονται για να συνεχίσει την επισκευή! Εντωμεταξύ, αξιοπρεπείς και υπερήφανοι συντοπίτες μας που σέβονται τον εαυτό τους, εκμεταλλευόμενοι τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των ΟΤΑ, έχουν μετατρέψει την πλατεία σε χώρο εναπόθεσης κάθε λογής αχρείαστων αντικειμένων. Μετά το πέρας της απεργίας των ΟΤΑ, το απορριμματοφόρο αδειάζει τους κάδους με τα σκουπίδια. Υποθέτω λοιπόν ότι ο Δήμος είναι ενήμερος για το ότι το 1/4 του υπό επισκευή μέρους της πλατείας είναι καλυμμένο από κάθε είδους αντικείμενα και κλαδιά.
Αρχή της περασμένης εβδομάδας πήγα στην υπηρεσία καθαριότητος του Δήμου περιέγραψα την κατάσταση που βλέπετε στην φωτογραφία και παρακάλεσα τις υπαλλήλους να μεριμνήσουν για την συγκομιδή των αντικειμένων και των κλαδιών της φωτογραφίας. Αφού μου δικαιολόγησαν την κατάσταση παντοιοτρόπως, καθώς επίσης και την αναρμοδιότητα τους σε αυτό το ζήτημα, μου υπεσχέθησαν τελικά ότι θα διαβίβαζαν το αίτημό μου στους αρμοδίους. Ακόμη περιμένουμε… τους αρμοδίους!
Θα παρακαλέσω την υπηρεσία καθαριότητος του Δήμου να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή την δουλειά της και να καθαρίσει την πλατεία άμεσα. Θα παρακαλούσα επίσης τους συντοπίτες μας να μην μετατρέπουν την πλατεία μας σε σκουπιδότοπο. Ας μην ξεχνάμε ότι η πλατεία μας και γενικότερα ο ευρύτερος χώρος που ζούμε, είναι επέκταση του σπιτιού μας. Σας ευχαριστώ΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr