background img
banner
banner

Σε αυτόνομο κτίριο η Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας!

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΩΣ

Στον χώρο που έχει νοικιαστεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της, πρόκειται να στεγαστεί οσονούπω η Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας δήμου Αιγιαλείας. Η μετακόμιση της Υπηρεσίας στο δικό της αυτόνομο κτίριο, που βρίσκεται επί των οδών Ρήγα Φεραίου και Αιγιαλέως, έχει ήδη ξεκινήσει και θεωρείται βέβαιο ότι θα βοηθήσει την Υπηρεσία να λειτουργήσει καλύτερα, προς εξυπηρέτηση και των δεκάδων πολιτών που καθημερινά δέχεται στις τάξεις της.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία λειτουργούσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου σε χώρους μη λειτουργικούς, συστεγαζόμενη με άλλες υπηρεσίες. Η μετακόμιση ουσιαστικά έρχεται να… λύσει τα χέρια του αντιδημάρχου Βασίλη Χριστόπουλου και των υπαλλήλων, καθώς ο νέος χώρος υποστηρίζει καλύτερα τις υπάρχουσες και δίνει δυνατότητες για περαιτέρω δράσεις. Οι διαδικασίες για την μετακόμιση είχαν κινηθεί τον περασμένο Οκτώβριο όταν αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας ήταν ακόμη η κ. Ψυχράμη και η σημερινή ολοκλήρωση των διαδικασιών, αν μη τι άλλο, προκαλεί ανακούφιση στον αντιδήμαρχο και τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι οι τεράστιες ανάγκες και οι παροχές στους δικαιούχους, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται μέρα με τη μέρα, σε συνάρτηση με τα προγράμματα στήριξης των ενδεών οικογενειών, έκαναν την υπηρεσία να… ασφυκτιά στον μικρό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου. Το κτίριο της Ρήγα Φεραίου που μισθώθηκε γι’ αυτό το σκοπό, δημιουργεί νέες προοπτικές, τόσο για τις υφιστάμενες αρμοδιότητες της Κοινωνικής Πρόνοιας όσο και γι’ αυτές που θα κληθεί να έχει στο μέλλον.

Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου χώρου και έχει ξεκινήσει και η μεταφορά των Υπηρεσιών που θα λειτουργούν σταδιακά. Πρόκειται για ισόγειο χώρο 150τ.μ. και υπόγειο 110τ.μ. που θα εξυπηρετήσει στο έπακρο και θα καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας, όπως επισήμανε στo “protionline.gr” ο κ. Χριστόπουλος. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος ανέφερε το γεγονός πως υπάρχει πρόβλεψη αξιοποίησης του υπογείου του κτιρίου με την τοποθέτηση επαγγελματικών ψυγείων για τις ανάγκες του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ.

Καλύτερη εξυπηρέτηση και για άτομα με αναπηρία

Στις αρμοδιότητες της Κοινωνικής Πρόνοιας, ως γνωστόν, από την αρχή του έτους έχουν προστεθεί και τα προνοιακά επιδόματα που είχαν… ξεμείνει στην αρμοδιότητα του δήμου Πατρέων μετά την κατάργηση της Νομαρχίας. Τα άτομα με αναπηρία είναι σαφές ότι θα εξυπηρετούνται καλύτερα στο νέο κτίριο που είναι ισόγειο καθώς τα προβλήματα στο Πολιτιστικό Κέντρο ήταν πολλά. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την μετακόμιση του Γραφείου Προνοιακών Επιδομάτων Αναπηρίας του δήμου Αιγιαλείας, εξεδόθη ανακοίνωση, μέσω της οποίας γίνεται γνωστό ότι θα παραμείνει κλειστό σήμερα και τουλάχιστον μέχρι και αύριο Τετάρτη, καθώς η μεταφορά εξοπλισμού και υλικού είναι σε εξέλιξη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr