background img
banner
banner

Εμπόδια στην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Εμπόδια στην λήψη μέτρων ενάντια στην παραβατικότητα που παρουσιάζεται στα Υψηλά Αλώνια και συγκεκριμένα στην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας που είχε αποφασίσει το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας, βάζουν οι περιορισμοί που ισχύουν. Παρόλα αυτά, το συμβούλιο προτίθεται να επανέλθει στο θέμα, επιμένοντας ώστε να διωχθεί έστω από την συγκεκριμένη πολυσύχναστη περιοχή, κάθε παραβατική συμπεριφορά.

Ως γνωστόν, προ ημερών, το Συμβούλιο, κατόπιν πρότασης του μέλους Γιώτας Γκρέμου, είχε αποφασίσει να γνωμοδοτήσει υπέρ της τοποθέτησης καμερών στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, δεδομένου ότι παρατηρείται διακίνηση ναρκωτικών και άλλες ύποπτες έως επικίνδυνες κινήσεις εντός αυτής, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου έγινε γνωστή η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου Αιγιαλείας, στο αίτημα για τοποθέτηση καμερών από το Συμβούλιο, που απεφάνθη ότι δεν μπορεί να γίνει τοποθέτηση καμερών σε δημόσιο δημοτικό χώρο, εφόσον δεν έχει αποδειχθεί ότι τελέσθηκε ή ότι πρόκειται να τελεσθεί εμπόριο ναρκωτών και εφόσον δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι ή τελείται ή θα τελεσθεί αδίκημα εις βάρος των πολιτών.

Η απάντηση απογοήτευσε τα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας, που σχολίασαν πως το ζήτημα είναι να υπάρχει προληπτική δράση και όχι να… αντιμετωπίζονται καταστάσεις κατόπιν… εορτής… Ξεκαθάρισαν δεν πως θα επανέλθουν τόσο στο θέμα της τοποθέτησης καμερών ώστε να παρακολουθείται η κατάσταση, όσο και ως προς την λήψη άλλων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των πολιτών που κινούνται καθημερινά στα Υψηλά Αλώνια.

Κατά τα άλλα, το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου απασχόλησαν τέσσερα θέματα που εγκρίθηκαν ομόφωνα. Πρόκειται για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος, την τοποθέτηση τριών ελαστικών οριοδεικτών επί της Ανδρονοπούλου στη συμβολή της με την οδό Υψηλάντου 1 και την μετακίνηση κάδων απορριμμάτων επί της Κορίνθου 18. Επίσης, ελήφθη απόφαση για την ανάπτυξη δικτύου πρόσβασης Νέας Γενιάς (NGA) σε αστικές περιοχές από την ΟΤΕ Α.Ε.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr