background img
banner
banner

Η “Αναγέννησις” Ακράτας με τον “Ράφτη Κυριών” άνοιξε την αυλαία στις “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙΙ» | ΦΩΤΟ

Με τη φαρσοκωμωδία «Ράφτης Κυριών» του Ζ. Φεϊντό από τη Θεατρική Ομάδα «Αναγέννησις» Ακράτας άνοιξε χθες (Δευτέρα) η αυλαία για τις «Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙΙ» στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς».

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 του Δήμου Αιγιαλείας, διοργανώνει την εκδήλωση για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της περιοχής και καλεί το κοινό να απολαύσει ψυχαγωγικές θεατρικές βραδιές στηρίζοντας τις πολύμηνες διαδικασίες προετοιμασίας και παρουσίασης ποιοτικών παραστάσεων από ερασιτέχνες, δηλαδή «εραστές της τέχνης», συμπολίτες τους.

Η παράσταση ήταν άψογη, οι ερμηνείες εξαιρετικές και οι θεατές που έδωσαν εντυπωσιακό “παρών” στο “θεατράκι” την απόλαυσαν και γέλασαν με την ψυχή τους.

* Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο. Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο. Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.

  • Σκηνοθετική προσέγγιση: Πάνος Βασιλόπουλος
  • Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Ανδρέας Κουτσουρέλης
  • Σκηνικά – κοστούμια: Ελένη Μανιατοπούλου
  • Μουσική επιμέλεια: Πάνος Βασιλόπουλος, Θανάσης Τόλιος.
  • Φωτισμοί: Ανδρέας Σακελλαρίου.
  • Τεχνική ομάδα: Χρήστος Ασημακόπουλος, Αντώνης Βλάχος, Πάνος Βασιλόπουλος, Μάρη Παπαγεωργοπούλου, Βάνια Ξυφαρά, Δήμητρα Μαχαίρα, Όλγα Βασιλοπούλου, Δημήτρης – Τηλέμαχος Σούλης.
  • Έπαιξαν με τη σειρά εμφάνισης Αντρέας Διαμαντόπουλος, Εύα Πέτρου, Γιάννης Μαλαβέτας, Φάνης Πετρόπουλος, Μαρία Καρρά, Μαίρη Παπαγεωργοπούλου, Χρήστος Ασημακόπουλος, Κατερίνα Τσάκωνα, Ειρήνη Μιχαλάκη.

* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αναγέννησις Ακράτας” ιδρύθηκε το 1924 και αποτελεί εξέλιξη του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου “ΗΩΣ” που ιδρύθηκε το 1880 και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους πολιτιστικούς συλλόγους της νεώτερης Ελλάδας. Στην 93χρονη ιστορία του έχει να επιδείξει μία γόνιμη σταδιοδρομία με πάρα πολλές πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εντυπωσιακές σε ποσότητα και ποιότητα. Έχει δε τιμηθεί κατ΄ επανάληψη από διάφορους φορείς για το πλούσιο έργο του. Το ρεπερτόριο της θεατρικής ομάδας του συλλόγου (των νεώτερων χρόνων) έχει παρουσιάσει από το 1970 μέχρι σήμερα 37 θεατρικές παραστάσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr