background img
banner
banner

«Έβρασαν» από τον καύσωνα σταφίδες και αμπέλια

ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Προβλήματα εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα των προηγούμενων ημερών, προκαλούνται στις καλλιέργειες της Κορινθιακής Σταφίδας και των υπόλοιπων αμπελοειδών. Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ήδη έδειξε ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του προβλήματος, συνεργεία της οποίας πραγματοποίησαν αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενοι άμεσα στις εκκλήσεις των παραγωγών της, οι άνθρωποι της Π.Ε.Σ. επισκέφθηκαν αμέσως τις πληγείσες περιοχές, με σκοπό να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε και την απολεσθείσα παραγωγή που επήλθε. Όπως μετέφεραν στo “protionline.gr”, ΄΄ακόμη δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε την ζημιά στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, δεδομένου ότι είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται μέρα με την μέρα΄΄.

Παράλληλα, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, έστειλε επιστολή προς τον ΕΛΓΑ Πάτρας, ζητώντας τις όσον το δυνατόν πιο έγκαιρες εκτιμήσεις ώστε να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές και να καλυφθούν οι όποιες απώλειες στο εισόδημά τους. Σημειώνεται ότι οι γεωπόνοι της Ένωσης, παραμένουν στην διάθεση των παραγωγών για οποιαδήποτε γεωτεχνική συμβουλή-υποστήριξη χρειαστούν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr