background img
banner
banner

«Ταρτούφος»… στην σκηνή του «Πολύκεντρου»!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σαββατοκύριακο… θεάτρου είναι αυτό που έρχεται, με την θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» που τελεί υπό την αιγίδα του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων, να ανεβάζει την θεατρική παράσταση «Ταρτούφος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Πετρίδη, σήμερα Σάββατο 1η και αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο «Πολύκεντρο».

Εκ μέρους του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Σελιανιτίκων, καλείται το φιλοθεάμον κοινό να παρακολουθήσει και να απολαύσει το έργο. Με αυτές τις προσδοκίες, τόσο του κοινού, όσο και της ίδιας της θεατρικής ομάδας, έρχεται ο «Ταρτούφος» να προστεθεί στην θεατρική δραστηριότητα της περιοχής, που θα τέρψει, θα σατιρίσει και θα διδάξει όσα «ο Μολιέρος κατέγραψε, έκρινε, κατέκρινε και χλεύασε στην εποχή του με τόλμη, ευρηματικότητα και φαντασία».

Γραμμένο στις κοινωνικές συνθήκες τής εποχής του Λουδοβίκου που «πίσω από τις λιβρέες, τις πουδραρισμένες περούκες, τα σκαρπίνια με τους φιόγκους και τις ρεβεράντζες, κρύβεται ο αιώνιος άνθρωπος με τις αδυναμίες του, τους πειρασμούς, τα όνειρά του, τις προκαταλήψεις και τα τεχνάσματα της πανουργίας του ή της προσπάθειάς του για επιβίωση», όπως σχολιάζει στο βιβλίο του Κ.Χ. Μύρη, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος σημειώνει επίσης πως «Με αυτό το σκεπτικό διασκεύασα στα καθ’ υμάς μολιερικές κωμωδίες… επειδή ήθελα να αποδείξω πως ο Μολιέρος έχει παππού τον Μένανδρο, αδελφό τον Ρουτζάντε, γιο τον Γκολντόνι και δισέγγονο τον Ψαθά, τον Σακελάριο και τον Τσιφόρο».

Στο έργο εμφανίζονται οι:1) Έβερεστ Μιφτάρι, Ταρτούφος, 2) Τζένη Παλασοπούλου, χορεύτρια, 3) Κατερίνα Τρίτσα, Πετρούλα 4) Αναστασία Σταματέλου, Ελμίρα 5)Καλλιόπη Παπαθανασίου, Ντορίνα 6)Παναγής Μιχαλάτος, Δάνης 7)Εύα Παλασοπούλου, Μαριάννα 8)Μαρία Παλιαολογοπούλου, Κλεάνθης 9)Βασίλης Ευσταθίου, Οργκόν 10) Βασίλης Κυριαζόπουλος, Βαλέρης 11)Κυριακή Κουρπουανίδη, Δικαστικός 12) Ντεϊάνα Σουσάρι, χορεύτρια. Τις χορογραφίες επιμελείται η Νατάσα Καραγεώργου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr