background img
banner
banner

Η ομάδα “Επί Σκηνής” παρουσίασε την κωμωδία “Ταρτούφος”

Δεύτερη ημέρα χθες (Τρίτη) της διοργάνωσης «Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙΙ», που για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της περιοχής. Ο Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Σελιανιτίκων και η θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» της Αναστασίας Πετρίδη, παρουσίασαν στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», την κωμωδία «Ταρτούφος» του Μολιέρου με τον κόσμο να δίνει και πάλι εντυπωσιακό παρόν στο “θεατράκι”.

Παρά το γεγονός, ότι ήταν η τρίτη παράσταση της ομάδας “Επί Σκηνής” τις τέσσερις τελευταίες ημέρες! Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου στο “Πολύκεντρο” Αιγίου. * Ο πανούργος κληρικός Ταρτούφος εισβάλλει στο αξιοπρεπές σπίτι της οικογένειας του εύπιστου Οργκόν, και με τις δολοπλοκίες του αναστατώνει τη ζωή τους προσπαθώντας με κάθε τρόπο να τους εκμεταλλευτεί. Με απατεωνιές προσπαθεί να κατακτήσει όχι μόνο την περιουσία του Οργκόν, αλλά και την ίδια τη σύζυγό του, την οποία έχει ερωτευτεί.

Η περίφημη κωμωδία του Μολιέρου καταπιάνεται με τα μεγάλα ελαττώματα των ανθρώπων, τα οποία συνοψίζονται στο πρόσωπο του βασικού θεατρικού ήρωα. Και αυτό γιατί ο Ταρτούφος είναι ένας εγωιστής, ένας αρρωστημένος υποκριτής, που εμπορεύεται την εμπιστοσύνη των άλλων προς το συμφέρον του και δεν διστάζει να τους εξαπατά με οποιονδήποτε τρόπο. Κάποια στιγμή, όμως, η μάσκα της υποκρισίας πέφτει, η φιληδονία του και η υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του τον προδίδουν, ενώ ο ίδιος ταπεινώνεται και τιμωρείται…

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Αναστασία Πετρίδη

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης: Έβερεστ Μυφτάρι (Ταρτούφος), Τζένη Παλασοπούλου, Κατερίνα Τρίτσα, Αναστασία Σταματέλου, Καλλιόπη Παπαθανασίου, Παναγής Μιχαλάτος, Εύα Παλασοπούλου, Μαρία Παλαιολογοπούλου, Βασίλης Ευσταθίου, Βασίλης Κυριαζόπουλος, Κυριακή Κουρπουανίδη, Ντεϊάνα Σουσάρι.

Χορογραφίες: Νατάσα Καραγεώργου, Σκηνικά: Κώστας Λογοθέτης, Γιαννούλα Μπίκου, Ανθή Μάρκου, Κοστούμια: Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Μουσική Επιμέλεια: Αναστασία Πετρίδη, Νατάσα Καραγεώργου, Φώτα: Σπύρος Ρηγόπουλος, Ήχος: Παύλος Χατζηγεωργίου, Επιμέλεια Εντύπων: Βασίλης Κυριαζόπουλος, Επιμέλεια Κομμώσεων: Βάσω Ευθυμίου, Τεχνική Ομάδα: Γεωργία Μπίκου, Κική Προτώνη, Νεκταρία Ευσταθίου, Ανθή Μάρκου.

* Η θεατρική ομάδα “Επί Σκηνής” (το όνομα δόθηκε τελευταία) ξεκίνησε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων, υπό την καθοδήγηση της Αναστασίας Πετρίδη τη χρονιά 2013-2014 με το έργο “Πλούτος” του Αριστοφάνη. Την επόμενη χρονιά η ομάδα ανέβασε το έργο “Φον Δημητράκης” του Δημήτρη Ψαθά. Παράλληλα λειτούργησε και το παιδικό τμήμα που συμμετέχει κάθε χρόνο στο μαθητικό φεστιβάλ της ΔΗΚΕΠΑ με αποσπάσματα από τα έργα “ΣΑΝΤΑ ΤΣΙΚΙΤΑ”, “Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ”, “ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ”, “ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ”. Φέτος άνοιξε το μουσικό μαθητικό φεστιβάλ με το θεατρικό δρώμενο του Τσάρλυ Τσάπλιν από τα έργα “ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ” και “ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Από τη φετινή χρονιά τελεί υπό την αιγίδα του “ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr