background img
banner
banner

Οι υψηλές θερμοκρασίες… στερεύουν τις πηγές

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ – ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΔΕΥΑΑ

Προβλήματα έλλειψης νερού αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα κοινότητες της Δυτικής Αιγιάλειας, με τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑ να προσπαθούν να διαχειριστούν έτσι τις ποσότητες ύδατος, ώστε να μην μένουν καθημερινά για ώρες τα νοικοκυριά, χωρίς το πολυτιμότερο αγαθό… Το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών και της ανομβρίας, ενώ προσπάθειες καταβάλλονται ώστε να τεθεί σε λειτουργία και νέα γεώτρηση για την οριστική αντιμετώπιση της έλλειψης νερού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις κοινότητες Λάκκας, Δημητρόπουλου, Μάγειρα, Αρραβωνίτσας, Άλσους καθώς και στα Δουκαναίικα, ενώ σε μικρότερη έκταση έλλειψη νερού υπάρχει το τελευταίο διάστημα για τις περιοχές Βερίνο και Μυρόβρυση. Όπως εξήγησε στo “protionline.gr”, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας Μιχάλης Κυριακόπουλος, οι έξι πρώτες περιοχές υδροδοτούνται από δύο γεωτρήσεις που βρίσκονται στην Λάκκα, στις οποίες, αυτές τις μέρες, η στάθμη των υδάτων έχει μειωθεί αισθητά, κυρίως λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών αλλά και τις μεγάλες ανάγκες της άρδευσης, δεδομένου ότι φέτος και οι ελιές είναι σε καρποφορία, αλλά και εξαιτίας της ανομβρίας της άνοιξης. ΄΄Κάπως έτσι, οι δύο αυτές γεωτρήσεις είναι δύσκολο να καλύψουν όλο το φάσμα των κοινοτήτων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης του νερού αλλά και συχνές διακοπές΄΄, επισήμανε ο κ. Κυριακόπουλος. Επίσης, μικρότερης έκτασης πρόβλημα υπάρχει από την μείωση των αποθεμάτων νερού στην γεώτρηση της Μυρόβρυσης, από την οποία τροφοδοτείται και το Βερίνο και οι γύρω περιοχές.

΄΄Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από την ΔΕΥΑ ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση για να μην υπάρχουν περιοχές που στερούνται το νερό και άλλες που να μην έχουν πρόβλημα. Οι ελλείψεις παρουσιάζονται με την ίδια συχνότητα στις κοινότητες αυτές, όταν πρόκειται να γίνει διακοπή γίνεται πρωτίστως για αρδευόμενα, ενώ υπάρχει ενημέρωση των προέδρων και προειδοποίηση με ανακοινώσεις προς τους δημότες για τις τοποθεσίες και τις ώρες που σημειώνονται οι διακοπές, ώστε και αυτοί να μπορέσουν να προγραμματίσουν την καθημερινότητά τους΄΄, επισήμανε ο κ. Κυριακόπουλος, προσθέτοντας πως ναι μεν δημιουργείται πρόβλημα από την μείωση του νερού τους καλοκαιρινούς μήνες, πλην όμως τα περιθώρια εξεύρεσης ύδατος για την δημιουργία γεωτρήσεων, είναι περιορισμένα στις περιοχές αυτές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Κυριακόπουλος και ως αντιδήμαρχος του τότε δήμου Συμπολιτείας με δήμαρχο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, είχαν πραγματοποιήσει έρευνες στα ορεινά του τότε δήμου, όμως δεν υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας…

Έκκληση αντιδημάρχου προς τους δημότες ώστε να μην κάνουν αλόγιστη χρήση

Αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης στα ορεινά της Δ.Ε. Συμπολιτείας, ο κ. Κυριακόπουλος έκανε γνωστό πως η ΔΕΥΑ προχωρά την ανόρυξη γεώτρησης στην τοπική κοινότητα Μάγειρα, η οποία βρίσκεται στην φάση της αδειοδότησης και δεν αποκλείεται να τεθεί σε λειτουργία και τον Αύγουστο.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Δυτ. Αιγιάλειας, μέσω του “protionline.gr”, απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών να μην κάνουν αλόγιστη χρήση του νερού και να μην παρεμβαίνουν αυθαίρετα σε βάνες και φρεάτια. Επίσης, να ενημερώνονται από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που βρίσκονται καθημερινά σε επικοινωνία με την ΔΕΥΑ για τον περιορισμό ή την ενδεχόμενη διακοπή στην υδροδότηση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr