background img
banner
banner

Ίδρυση δύο νέων Τεχνικών Σχολών για το Αίγιο!

ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Οι τρόποι με τους οποίους δήμος Αιγιαλείας και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μπορούν να προασπίσουν, να στηρίξουν και να ενισχύσουν το Παράρτημα Αιγίου, αναπτύχθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Αιγίου. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η δημιουργία δύο νέων Τεχνικών Σχολών που θα λειτουργήσουν υπό το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τής πρώην Χαρτοποιίας!

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΤΕΙ αμέσως μετά την ευτυχή κατάληξη του ζητήματος και την άρση μεταβατικότητας του Τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Νομικού Προσώπου του δήμου Αιγιαλείας Χρήστου Σπηλιωτόπουλου, για την αξιοποίηση της δυναμικής τού Παραρτήματος και την περαιτέρω ενίσχυσή του, επαληθεύονται πολύ γρήγορα, αφού ο σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξη του Παραρτήματος, φαίνεται πως έχει ήδη γίνει από την Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Η συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού κυρίως χάρη σε αυτή επιτεύχθηκε η προ μηνών θετική εξέλιξη, όπως απαράλλακτη παραμένει και η πρόθεση του δήμου να στηρίζει το Παράρτημα με κάθε τρόπο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου και τους αντιπροέδρους Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη και Γιώργο Σαλάχα. Παρούσα ήταν ακόμη η πρώην αναπλ. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση του Παραρτήματος Αιγίου και βέβαια ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα ΤΕΙ, πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, ενώ συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος.

Αξιοποίηση των μπροστινών κτιρίων

Κοινή βούληση όλων, όπως διεφάνη, είναι όχι μόνο να στηριχθεί το Παράρτημα ΤΕΙ στο Αίγιο, αλλά να ενισχυθεί κιόλας, ούτως ώστε η λειτουργία του να καταστεί αδιαπραγμάτευτη στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Από την συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, προέκυψε πως στόχος είναι η αξιοποίηση κι άλλων κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας, κυρίως τον δύο μπροστινών που παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ, όπως τονίστηκε, υπάρχουν και οι πόροι για την διαμόρφωσή τους, σε ορίζοντα δύο ετών. Επιπλέον, στην χθεσινή σύσκεψη, συζητήθηκε ο τρόπος που θα προχωρήσει η ολοκλήρωση των υποδομών καθώς επίσης και η διαμόρφωση προγραμματικής συμφωνίας για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Συνάντηση των διοικούντων των ΤΕΙ με τον υπουργό

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η θεσμοθέτηση και η λειτουργία νέων Τμημάτων διετούς φοίτησης που θα συνάδουν με την ακαδημαϊκή νοοτροπία των ΤΕΙ αλλά και με την τοπική κοινωνία, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά. Πρόκειται για δύο Τεχνικές Σχολές που θα ενταχθούν σε αυτές που πανελλαδικά πρόκειται να ιδρύσει το υπουργείο Παιδείας, όπως προβλέπεται από τον δικό του σχεδιασμό. Οι σχολές αυτές θα υπάγονται διοικητικά στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, θα είναι πιστοποιημένες και θα προσφέρουν κατάρτιση στους φοιτούντες. Μάλιστα, το θέμα θα συζητηθεί και στην σημερινή συνάντηση που θα έχουν ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην Αθήνα.

Και φοιτητική στέγη

Στο πλαίσιο εξάλλου της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς εξετάστηκε επίσης το ζήτημα της βελτίωσης της φιλοξενίας και διαβίωσης των φοιτητών στην πόλη του Αιγίου για το οποίο θα υπάρξει και στενότερη συνεργασία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η διοίκηση του ΤΕΙ προωθεί την δημιουργία φοιτητικής στέγης στο Αίγιο!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr