background img
banner
banner

Αναγκαστική αντικατάσταση και διαμόρφωση σε συγκεκριμένα υλικά…

ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΩΣ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ!

Σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν αντικαταστάσεις υλικών και αναδιαμορφώσεις στο έργο τής ανάπλασης παραλιακής ζώνης και αισθητικής αναβάθμισης σύνδεσης της παραλίας με την άνω πόλη, εστιάζει το πόρισμα των ελεγκτών τής αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν προσφάτως.

Είχε προηγηθεί σχετική αίτηση από τον Σύλλογο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, μέσω της οποίας τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα για το εάν ελήφθησαν υπόψη στο έργο, όσα προβλέπονται για την χαρακτηρισμένη ως διατηρητέα οδό Μιχαλοπούλου (Τεμπελόραχη). ΄΄Άποψη δική μας είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε ένα έργο… ράβε – ψήλωνε και να πληρώνουμε δύο φορές για τις ίδιες εργασίες. Αυτή τη φορά πρέπει να γίνει ό,τι πρέπει, προτού παραδοθεί το έργο και φύγει ο εργολάβος΄΄, επισήμανε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Ρίτης, εξηγώντας ότι στην αίτησή του προς την αρμόδια υπηρεσία, ο Σύλλογος ζητούσε να διαπιστωθεί εάν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν σύμφωνα με όσα προβλέπονται για την διατήρηση του χαρακτήρα της ιστορικής οδού.

Φωτιστικά και πλάκες

Το πόρισμα της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων εστιάζει στα φωτιστικά που έχουν τοποθετηθεί καθώς και στις πέτρες που καλύπτουν τα κενά τους στύλους στο κάτω μέρος που επίσης διαφοροποιούνται κατά πολύ από τις υπόλοιπες. Ακόμη, και στο σημείο που έχουν τοποθετηθεί οι οπτικές ίνες θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί πέτρα και όχι τσιμέντο. Αντιθέτως, έλεγχοι έγιναν και στις πέτρες στα πλατύσκαλα της Φιλοποίμενος εκεί όπου διαπιστώθηκε πως έχουν χρησιμοποιηθεί τα σωστά υλικά.

Ερωτηθείσα από τo “protionline.gr”, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, επισήμανε πως πράγματι υπάρχουν παρατηρήσεις για συγκεκριμένα υλικά στο έργο της ανάπλασης. ΄΄Το θέμα το παρακολουθεί η Τεχνική μας Υπηρεσία΄΄, επισήμανε η κ. Ψυχράμη, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτά δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στο μεγαλόπνοο έργο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκτέλεσης.

Την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις είχε και ο πρόεδρος των Μηχανικών σε πρόσφατη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο. Να σημειωθεί ότι στην ίδια συνάντηση, συζήτησαν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με Αιγιαλό, κατολισθήσιμους οικισμούς κ.ά.

Μιλώντας στo “protionline.gr”, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ανδρέας Τσιγκρής, σε ό,τι αφορά τις συστάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, ανέφερε πως έχουν να κάνουν με δύο σημεία. Όπως είπε, ΄΄σε ό,τι αφορά τις πλάκες αλλά και τον καθαρισμό των ρείθρων, έχουμε ζητήσει προφορικώς από τον εργολάβο να μεριμνήσει και αυτό θα γίνει και με γραπτή εντολή. Για τα φωτιστικά υπάρχουν δύο αποφάσεις έγκρισης, η μία αφορούσε γενικά το έργο και περιελάμβανε φωτιστικά παραδοσιακού τύπου και η άλλη ειδική ηλεκτρολογική μελέτη με την οποία είναι συμβατά τα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν. Για το θέμα αυτό βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την υπηρεσία΄΄.

Ερωτηθείς για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν κατασκευαστικά, ο κ. Τσιγκρής είπε ότι υπολείπεται η εκτέλεση του υποέργου της ΔΕΗ που περιλαμβάνει ηλεκτροδότηση μέσω του υπόγειου δικτύου πλέον, με αποξήλωση των εναέριων στηλών, πράγμα που σημαίνει ότι στην συνέχεια θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά που θα αφήσουν οι κολόνες εφόσον απομακρυνθούν, ενώ αναμένεται και η ολοκλήρωση των υποσταθμών. ΄΄Οι εργασίες αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα καθώς αναγκαστικά, κατά την διάρκειά τους θα σημειώνονται διακοπές ρεύματος κι αυτό δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο για τα νοικοκυριά αλλά και τα καταστήματα της παραλίας, εάν συνέβαινε Ιούλιο – Αύγουστο΄΄, ανέφερε ο κ. Τσιγκρής.

Τεχνικοί από την Ιταλία για επιδιόρθωση στα φωτιστικά της παραλίας

Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας πάντως, ενημέρωσε τo “protionline.gr” και για κάποιες επιδιορθώσεις που επίκεινται στα φωτιστικά της παραλίας, τα οποία έχουν παρουσιάσει σημάδια σκουριάς. ΄΄Θα γίνουν επιδιορθώσεις όχι από την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά από το εργοστάσιο από το οποίο τα προμηθεύτηκε, από την Ιταλία. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου θα έρθουν στο Αίγιο για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, καθώς, όπως φαίνεται δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που θα έπρεπε΄΄, επισήμανε.

Εικόνες θα συμπεριληφθούν σε διεθνές λεύκωμα!

Παράλληλα, ο κ. Τσιγκρής έδωσε και μία ευχάριστη είδηση αναφορικά με το έργο. Όπως τόνισε, ως γενικό αποτέλεσμα, η εικόνα της αναπλασμένης παραλίας του Αιγίου, εντυπωσιάζει, καθώς το έργο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ενταγμένα σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και εκτελεσμένο κατά τον ιδανικό τρόπο. Γι’ αυτό η διαχειριστική αρχή έχει ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να της διαθέσει φωτογραφικό υλικό από την φωταγωγημένη παραλία, ώστε να το συμπεριλάβει σε λεύκωμα, γεγονός που θα συμβάλει στην προβολή του Αιγίου διεθνώς!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr