background img
banner
banner

Σφοδρή αντίδραση από την ΠΕΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ – ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους αγρότες της Αιγιάλειας έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, δοθείσα προφορική εισαγγελική εντολή, κατόπιν της προσφυγής τού Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κατά της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών, για τη μη «υποβολή αντιρρήσεων των αγροτών επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών» μέσω της Π.Ε.Σ.
Ο αποκλεισμός αναμένεται να προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών και του συνόλου των αγροτών της Αιγιάλειας, σύμφωνα με την χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ Θανάσης Σωτηρόπουλος, σε επικοινωνία που είχε με τo “protionline.gr”, δήλωσε: “Η Π.Ε.Σ θα προσφύγει σήμερα στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και στους αγροτικούς συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας διαμαρτυρόμενη για τον πρωτοφανή αποκλεισμό της μοναδικής σε όλη τη χώρα συνεταιριστικής οργάνωσης από τη διαδικασία της «υποβολής αντιρρήσεων των αγροτών επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών».

Ο αποκλεισμός θα προκαλέσει σοβαρή οικονομική ζημιά στους παραγωγούς της Αιγιάλειας που κινδυνεύουν να χάσουν την προθεσμία. Ζημία για την οποία η Ένωση θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου αλλά το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι παραγωγοί μας που θα ζημιωθούν.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η διαδικασία «υποβολής αντιρρήσεων των αγροτών επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών» είναι μια ηλεκτρονική εφαρμογή της οποίας ο καθένας μπορεί να κάνει χρήση, κάνοντας επιλογή των δυνατοτήτων που του παρέχει η ίδια η εφαρμογή, χωρίς να απαιτείται ουδενός άλλου η συνδρομή. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται προσπάθεια – με την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου – να αποκλειστεί ΜΟΝΟ η Π.Ε.Σ., η εκπρόσωπος των αγροτών, από τη διαδικασία αυτή;

Κύριοι όλη η Ελλάδα υποβάλλει αντιρρήσεις στην εφαρμογή αυτή!!!

Όλοι οι επαγγελματικοί σύλλογοι εκτός της Π.Ε.Σ.; Πώς είναι δυνατόν εσείς να έχετε τέτοια απαίτηση; Καθήν στιγμήν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ανακοινώνει ότι δεν θα δοθεί παράταση για τους δασικούς χάρτες πέραν της 7ης Σεπτεμβρίου, όλες οι συνεταιριστικές οργανώσεις, όλοι οι επαγγελματικοί φορείς (λογιστές, μηχανικοί, γεωπόνοι, δασολόγοι κ.λπ.), αλλά και μεμονωμένα γραφεία σε όλη την Ελλάδα, δραστηριοποιούνται έντονα προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως το έργο των αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών. Η συνεταιριστική μας εταιρεία, η Π.Ε.Σ., είναι η μοναδική συνεταιριστική οργάνωση σε όλη τη χώρα που γίνεται προσπάθεια να αποκλειστεί, για την ώρα, μετά την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου”.

Και προσθέτει ο Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.: “Κύριε πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου να συμπεράνουμε ότι έχετε την ίδια απαίτηση αποκλεισμού «υποβολής αντιρρήσεων των αγροτών επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών» και από τους άλλους επαγγελματικούς συλλόγους;

Οι παραγωγοί της Αιγιάλειας οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι προσφεύγουν και τους λόγους που επικαλούνται, ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αποφασίσουν για τις παραπέρα ενέργειές τους.

Ως πρόεδρος και με εντολή του Διοικητικού συμβουλίου οφείλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Διοίκηση της Π.Ε.Σ οφείλει και θα προστατέψει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των παραγωγών της”.

Συγκέντρωση ενημέρωσης απόψε στις 8.30 στην Ένωση

Εν τω μεταξύ, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Σ συγκλήθηκε χθες Κυριακή και απόψε Δευτέρα στις 8.30, θα ακολουθήσει συγκέντρωση των συνεταιρισμένων αγροτών της Αιγιάλειας στις εγκαταστάσεις της, προκειμένου να ενημερωθούν οι παραγωγοί για τα κωλύματα που δημιουργούνται από την εν λόγω προσφυγή και να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Η απάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

Εν τω μεταξύ, με δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, διευκρινίζει τα εξής: “Σας γνωρίζουμε, ότι κατόπιν προσφυγής με την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο Αιγιαλείας εκδόθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύτηκε η σύνταξη νομικών κειμένων σε αντιρρήσεις που αφορούν τους δασικούς χάρτες από την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών. Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε κατόπιν αιτήσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κατά της Π.Ε.Σ η οποία διαφήμιζε σε έντυπα την σύνταξη νομικών κειμένων σε αντιρρήσεις. Δεδομένου δε ότι η φυσική νομική συνέχεια των αντιρρήσεων, είναι η προσφυγή στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια, καθίσταται απολύτως κρίσιμη η ορθή σύνταξη ΝΟΜΙΚΟΥ κειμένου των αντιρρήσεων ώστε αυτές να έχουν πιθανότητα ευδοκιμήσεως σε ενδεχόμενη Δικαστική κρίση.

Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να επικαλείται σύνταξη νομικών κειμένων, για τις αντιρρήσεις, η ΠΕΣ, από τη στιγμή που οι μόνοι αρμόδιοι για σύνταξη νομικών κειμένων είναι οι Δικηγόροι, που κάνουν και τους σχετικούς ελέγχους στα κατά τόπους Υποθηκοφυλακεία. Η διαφήμιση σύνταξης νομικών κειμένων από την ΠΕΣ, προφανώς και εκφεύγει του σκοπού της και των αρμοδιοτήτων της . Τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΕΣ καταφερόμενος εναντίον του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, «ξεχνώντας» μάλιστα, να αναφέρει την ύπαρξη προσωρινής διαταγής από Δικαστήριο της Χώρας, η οποία απαγορεύει τη σύνταξη νομικών κειμένων σε αντιρρήσεις δασικών χαρτών από την ΠΕΣ, είναι προφανές ότι διατυπώνονται για λόγους εντυπώσεων και μόνο, προσπαθώντας ανεπιτυχώς και ατεκμηρίωτα, να παρουσιάσει το Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου, ότι ενεργεί εις βάρος των αγροτών της περιοχής μας.

Ο σεβασμός στις Δικαστικές αποφάσεις , είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη και , δεν υπάρχει εξαίρεση ούτε για τον Πρόεδρο της ΠΕΣ. Η επαπειλούμενη «προσφυγή» του Προέδρου της ΠΕΣ  σε πολιτικούς φορείς και πρόσωπα, για παράκαμψη (;) της προσωρινής διαταγής Ελληνικού Δικαστηρίου, μάλλον θα πρέπει να μείνει ασχολίαστη…”


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr