background img
banner
banner

Ο δήμος προωθεί το αίτημα χρηματοδότησης για το νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ενεργό ρόλο στην ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας ατόμων με αναπηρίες Αιγίου, στο υπάρχον οικόπεδο της οδού Κλεισούρας, θα έχει ο δήμος Αιγιαλείας. Η στήριξη της τιτάνιας προσπάθειας του Δ.Σ. του Κέντρου και η διάθεση συνεργασίας, ήταν εμφανής από την αρχή, ωστόσο πλέον ο δήμος μπαίνει μπροστά και αναλαμβάνει να προωθήσει το αίτημα χρηματοδότησης αυτού του τόσο σημαντικού για την τοπική κοινωνία, έργου.

Από πλευράς Ε.Κ.Α.ΜΕ. ο φάκελος υπάρχει ήδη και είναι πλήρης, ώστε το έργο να τύχει χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας, αξιώνοντας ποσό της τάξης του 1 – 1,5 εκατ. ευρώ. Στις συζητήσεις του προέδρου του Κέντρου Θόδωρου Στεφανίδη με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, αποφασίστηκε ο δήμος να είναι αυτός που θα υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια νομικά προβλήματα, για να ξεπεραστεί και το παραμικρό εμπόδιο που ενδεχομένως προκύψει και να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες να μην εγκριθεί η χρηματοδότηση.

΄΄Η απόφαση αυτή ελήφθη για την καλύτερη προώθηση του αιτήματός μας. Ο φάκελος είναι πλήρης, το θέμα έχει ωριμάσει και ευελπιστούμε ότι και με τον δήμο Αιγιαλείας θα τύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα΄΄, σχολίασε στο «protionline» ο κ. Στεφανίδης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ανέφερε στο «protionline» ότι ΄΄είναι υποχρέωση του δήμου μας να στηρίξει αυτή την μεγάλη προσπάθεια για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Α.ΜΕ. και γι’ αυτό θα συνδράμουμε όσο μπορούμε και στην προκειμένη περίπτωση, με την προώθηση του αιτήματος, εφόσον ο δήμος διαθέτει διαχειριστική επάρκεια΄΄. ΄΄Το Ειδικό Κέντρο και οι άνθρωποί του, είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας και έχουν ήδη προσφέρει πολλά. Είναι χρέος αλλά και ευχαρίστησή μας να τους στηρίξουμε. Άλλωστε, η δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων είναι σημαντική, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τον δήμο μας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

Να σημειωθεί ότι, για να προχωρήσει τις διαδικασίες ο δήμος, θα πρέπει πρωτίστως να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Ειδικό Κέντρο, εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr