background img
banner
banner

Εντυπωσίασε η έκθεση Βυζαντινής φορητής εικόνας και ζωγραφικής

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στα Καλάβρυτα, η έκθεση Βυζαντινής Φορητής Εικόνας και Ζωγραφικής που πραγματοποίησε η Σχολή Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, εκθέτοντας έργα ερασιτεχνών μαθητών της.

Η Έκθεση φιλοξενήθηκε από τις 14 ως τις 21 Αυγούστου στο Τουριστικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων και την επισκέφθηκε πλήθος κόσμου.

Παρών ήταν και ο αγιογράφος, ζωγράφος Ευάγγελος Γκίνης που διδάσκει στην σχολή, ενώ η έκθεση περιέχει έργα από το πρώτο έτος 2013 μέχρι το 4ο έτος λειτουργίας της 2017. Στην εκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο Αρχιερατικός Πατήρ Κωσταντίνος Μητρόπουλος, ο οποίος μετά τον αγιασμό στις 14 Αυγούστου, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές οι οποίοι είναι και αρκετοί σε αριθμό και τον καθηγητή κ. Γκίνη για την προσφορά του και για το ανέβασμα του πολιτισμικού επιπέδου του τόπου.

Μερικά από τα έργα ήταν ιδιαίτερης τεχνικής αξίας και αρκετά υψηλού επιπέδου. Μερικά από τα ονόματα που διακρίθηκαν ήταν οι Αγρίου Αδαμαντία, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, Σοφία Πέντζια, Απόστολος Γκράννης, Αλέξιος Ρέλλος, Παναγιώτης Τσεντούρος, Ελένη Μουρτίκα, Γεωργία Αρμπή και ο σύζυγός της Χρήστος, Γεώργιος Παπαβραμόπουλος η Ιωάννα Καραγούνη και η κ. Φρειδερίκη.

Η προσπάθεια του κ. Γκίνη είναι τεράστια για την εκπαίδευση των μαθητών και ιδιαίτερα επίπονη. Τίποτα καλό δεν μπορεί να γίνει άνευ κόπου, ιδιαιτέρως δε η Βυζαντινή τέχνη που χρειάζεται ιδιαίτερα υψηλή ικανότητα και εμπειρία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr