background img
banner
banner

Καταγγελία για την πρόσβαση και χρήση του seatrac στην Άβυθο

ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΣ

Την αδυναμία πρόσβασης και χρήσης από συγγενικό του πρόσωπο, του seatrac (σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα) που βρίσκεται στην παραλία της Αβύθου, καταγγέλλει μέσω επιστολής του στα μέσα ενημέρωσης, παραθεριστής, κατηγορώντας μάλιστα τον δήμο για επιπολαιότητα και ανικανότητα! Από τον πρόεδρο της Δ.Κ. Ροδοδάφνης πάντως, ξεκαθαρίζεται πως πρόσβαση υπήρχε από την δυτική είσοδο στην παραλία, τονίζοντας πως ο καταγγέλλων ή βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα ή ήταν προκατειλημμένος, κάνοντας απαξιωτικά σχόλια για την περιοχή…

Στην επιστολή του, ο παραθεριστής Ιωάννης Β. Φαρμάκης, επισημαίνει πως μαζί με την οικογένειά του και την πεθερά του που μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, ήρθαν για διακοπές στην περιοχή λόγω και της ειδικής συσκευής πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, που είναι εγκαταστημένη στην Άκολη. Στη συνέχεια κάνει λόγω για… μαρτύριο, λέγοντας πως ΄΄για να φτάσεις ως το σημείο εκείνο της ακτής έπρεπε να βρεις κλειδί για να σηκωθεί μια μπάρα, που σου έκλεινε το δρόμο! Για να κινηθεί η «κατασκευή» αυτή χρειάζονταν τηλεκοντρόλ! Ρωτήσαμε τους πάντες… Λουόμενους, ιδιοκτήτες των γύρω σπιτιών, ιδιοκτήτες όλων των καταστημάτων της παραλίας…. Ουδείς γνώριζε λεπτομέρειες…. Πάνω στην κατασκευή καμία οδηγία ή πληροφορία…. Μόνο ένα τηλέφωνο βλαβών! Το πήραμε και ο συνομιλητής μας, μας είπε πως μόνο από την Πάτρα, μπορούμε να προμηθευτούμε τηλεκοντρόλ! Μας έδωσε ένα τηλέφωνο κάποιου προέδρου, που όσες φορές κι αν πήραμε δεν το σήκωνε…. Προφανώς και ουδείς μας είχε τη διάθεση να πάει ταξίδι στην Πάτρα, για μια αβέβαιη συνάντηση, με αβέβαια αποτελέσματα, που ίσως να μας ζητούσαν και διάφορα έγγραφα κ.λπ. που εμείς δεν είχαμε στη διάθεσή μας λόγω των διακοπών μας. Είχαμε όμως τον ανάπηρο μαζί μας, ο οποίος έπρεπε να μπει στη θάλασσα να κάνει μπάνιο!΄΄.

Καταγγέλλει ακόμη πως ενώ βρήκαν τρόπο πρόσβασης μέσω ενός «διαδρόμου» από σήτα αλουμινίου, την επόμενη μέρα αφαιρέθηκε και αυτός ο «διάδρομος» και στη θέση του βρήκαν ξύλα, πρόχειρα δεμένα με σύρμα, που κάλυπταν το ¼ της διαδρομής προς τη θάλασσα. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο και τους αρμόδιους, αναφέρει πως τόσο ευαίσθητα θέματα τα αντιμετωπίζουν με τόση επιπολαιότητα και πως δεν φροντίζουν για τα άτομα με αναπηρία, ρωτώντας εάν θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν την… ανικανότητά τους ή θα τους βοηθήσουν κι αν τελικώς ο δήμος ενεργεί φιλικά προς τους ανθρώπους με αναπηρία ή όχι…

Σκοπός να προφυλαχθούν οι υποδομές και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πολίτη

Ερωτηθείς από τo “protionline.gr” ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή, δεν έχουν σκοπό να απομονώσουν τα άτομα με αναπηρίες. Αντιθέτως μάλιστα, ανέφερε πως, απ’ όσο γνωρίζει, ο λόγος που δεν επιτρέπεται η χρήση του μηχανισμού πρόσβασης στην θάλασσα από τον καθένα, είναι για να προφυλαχθεί, ώστε να χρησιμοποιείται χωρίς πρόβλημα από τους ΑμεΑ. Ο μηχανισμός, όπως είπε, τοποθετείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εκεί απευθύνονται όσο επιθυμούν να τον χρησιμοποιήσουν. Προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την αναπηρία τους και λαμβάνουν το σχετικό τηλεχειριστήριο.

Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην παραλία, ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε πως κάθε χρόνο τοποθετούνται μπάρες στην παραλία της Άκολης, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες, παιδιά και ΑμεΑ, χωρίς τον φόβο να χτυπηθούν από αυτοκίνητα και μηχανάκια. Επίσης, έχει φροντίσει να δώσει κλειδί που ξεκλειδώνει όλες τις μπάρες στους ενδιαφερόμενους. Για όσους όμως δεν έχουν κλειδί, υπάρχει και η είσοδος στην δυτική πλευρά της παραλίας (κατάστημα Yabanaki) εκεί όπου έχει οριοθετηθεί και πάρκινγκ για ΑμεΑ.

Επίσης, στο περίπτερο της παραλίας (στο ύψος του καταστήματος Fun) υπάρχει πάντα το κλειδί και είναι διαθέσιμο σε όποιον το χρειάζεται, αρκεί βέβαια να το ζητήσει… ΄΄Δεν θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε συνέχεια στο σημείο να ανοίγουμε σε όποιον θέλει. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ανοιχτές τις μπάρες γιατί από τα οχήματα είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κανείς, πολύ δε περισσότερο τα ΑμεΑ. Ο εν λόγω παραθεριστής δεν μπήκε καν στον… κόπο να πάει την πεθερά του στην είσοδο στην δυτική πλευρά της Άκολης΄΄, ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε δέχθηκε τηλεφώνημα ή βρήκε κλήση από τον καταγγέλλοντα.

΄΄Για να απευθύνεται με τόση ευκολία στα μέσα ενημέρωσης και να χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς, «ισοπεδώνοντας» τις προσπάθειές μας να φυλάμε την περιοχή και τις υποδομές της, ο κύριος αυτός, προφανώς θέλει να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών, φορτώνοντας την ευθύνη αλλού. Είναι, φαίνεται, ένας από αυτούς που επισκέπτονται την περιοχή και νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς. Πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα να ασελγούν εις βάρος της και να απαξιώνουν τις προσπάθειες των ανθρώπων της΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ροδοδάφνης, κάνοντας γνωστό πως το seatrac χρησιμοποιείται από όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr