background img
banner
banner

5οι Κολυμβητικοί Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων «Ήλιος» και ο Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Λόγγου «Ο Βύρων», συνδιοργανώνουν μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας τους 5ους Κολυμβητικούς Αγώνες Αιγιάλειας Ανοικτής Θαλάσσης, στη θαλάσσια περιοχή Σελιανιτίκων – Λόγγου, την προσεχή Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 5.30μ.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες από 10 ετών και άνω αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το απαραίτητο έντυπο αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης. Για τους ανήλικους, από 10 έως 17 ετών, η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον ασκών την κηδεμονία τους.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Αιτήσεις – δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες γίνονται δεκτές μέχρι και λίγο πριν την έναρξη των αγώνων. Σημείο συγκέντρωσης, εκκίνησης και τερματισμού είναι στον παράλιο χώρο, δίπλα στα καταστήματα «Εσπερίδες» και «Base». Στις 4.30μ.μ. θα γίνει Ενημέρωση Αθλητών – Ζέσταμα. Κανονισμοί: Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται για το Open Water. Πριν την εκκίνηση οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Οι αθλητές άνω των 70 και μόνον αυτοί, μπορούν να χρησιμοποιήσουν βοηθητικά μέσα όπως πέδιλα ή αναπνευστήρα με μάσκα.

Αγωνίσματα και κατηγορίες

Αποστάσεις -ηλικίες: α) 50 μ. για παιδιά Ηλικίας έως 12 ετών β) 100 μ. 13 ετών και άνω Κάθε κολυμβητής μπορεί να συμμετέχει σε δυο αγωνίσματα. Τα αγωνίσματα είναι: ελεύθερο, πρόσθιο και ύπτιο. Οι ηλικίες αποδεικνύονται από Α.Δ.Τ. του κατόχου ή άλλο δημόσιο έγγραφο π.χ. ληξιαρχική πράξη γέννησης. Αγωνίσματα και κατηγορίες: α) Ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο 50 μ. ( αγόρια – κορίτσια ) ηλικίας από 10 έως 12 ετών β) Ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο 100 μ. ( αγόρια – κορίτσια ) ηλικίας από 13 έως 17 ετών 5. ( Μόνο για τις ( α ) και ( β ) κατηγορίες απαραίτητα με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα, διαφορετικά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες). γ) Ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο 100 μ. ( ανδρών – γυναικών ) ηλικίας από 18 έως 30 ετών δ) Ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο 100 μ. ( ανδρών – γυναικών ) ηλικίας από 31 έως 50 ετών ε) Ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο 100 μ. ( ανδρών – γυναικών ) ηλικίας από 51 έως 70 ετών στ) Ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο 100 μ. ( ανδρών – γυναικών ) ηλικίας από 71 ετών και άνω. Οι ανωτέρω κατηγορίες δύναται να διαφοροποιηθούν μετά από απόφαση των διοργανωτών και αναλόγως των δηλωθέντων συμμετοχών.

Απονομές: Μετά το πέρας των αγώνων θα επακολουθήσει απονομή των αθλητών στον ίδιο χώρο όπου θα γίνει ο τερματισμός. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα ενώ οι πρώτοι αθλητές και αθλήτριες κάθε αγωνίσματος θα βραβευθούν επιπλέον με μετάλλια.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις για την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες κατατίθενται αυτοπροσώπως από τον ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή εφόσον είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών από τους γονείς ή τους ασκούντες την κηδεμονία αυτών. Ειδικότερα, μέχρι και τη Δευτέρα 07 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι αθλητές μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις στα γραφεία των Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων «Ήλιος» (πρώην κοινοτικό κατάστημα Σελιανιτίκων, έναντι του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου) και Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου «ο Βύρων» (πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Λόγγο), ώρες, καθημερινά, από 19.00 έως 21.00, διαφορετικά ανήμερα της διεξαγωγής των αγώνων και μέχρι μια ώρα πριν την έναρξη. Επίσης, μπορεί να κατατεθεί η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση μέσω φαξ: 26910-74157 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις διευθύνσεις [email protected], [email protected], και την ίδια ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, μέχρι μια ώρα πριν την έναρξη, να προσκομιστεί το πρωτότυπο έντυπο της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον αθλητή ή από τον ασκών την κηδεμονία του, εφόσον πρόκειται για ηλικία κάτω των 18 ετών.

Για διευκρινήσεις, πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 6948232116 (Ρόζος Γεώργιος) και 6972968565 (Μουρίκης Ιερόθεος) ή με μήνυμα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected].

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιέρωσης ετησίως εορταστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων «Ήλιος» για την ανακήρυξη της τοπικής κοινότητας Σελιανιτίκων ως τουριστικού τόπου με Π.Δ. από το 1976.

Στην ιστοσελίδα www.selianitika.gr διατίθενται το έντυπο της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής, πληροφοριακό φυλλάδιο αγώνων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr