background img
banner
banner

Στις 5 και 12 Νοεμβρίου οι εκλογές για τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Στις 5 και 12 Νοεμβρίου (αν υπάρξει δεύτερος γύρος) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Αυτό αποφασίστηκε την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου που διήρκησε 4 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταβάλλουν ένα ποσό της τάξης των 2000 ευρώ και να συλλέξουν 1000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες της χώρας. Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει έως τις 8 Σεπτεμβρίου ενώ οι υπογραφές θα πρέπει να προσκομιστούν το αργότερο μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες θα δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους της επιτροπής και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Σε ότι αφορά το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, υπήρξε ένταση καθώς απειλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον στους Αντώνη Βγότζα από την πλευρά της Φώφης Γεννηματάκαι στον Γιάννη Αναστασάκο ο οποίος ανέλαβε να εισηγηθεί στην επιτροπή Αλιβιζάτου τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί.

Τελικά συμφωνήθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί πλήρως το αδιάβλητο της. Για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει την Πέμπτη μια επιτροπή τεχνικών από όλες τις πλευρές προκειμένου να εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση Μανιάτη

Υπέρβαση των σημερινών κομμάτων, διεύρυνση και ανανέωση, απέναντι στον αριστερό και δεξιό συντηρητισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» οι στόχοι που θέτει ως υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα Γιάννης Μανιάτης.

«Μετά από 8 χρόνια μνημονίων και αποτυχιών του πολιτικού προσωπικού της χώρας, ήρθε η ώρα, όσοι μπορούμε, όσοι το αντέχουμε, να διαμορφώσουμε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό» επισημαίνει ο βουλευτής Αργολίδας.

«Ο αγώνας μου για την ενότητα του προοδευτικού χώρου δεν ξεκινάει σήμερα. Ήμουν παρών στα δύσκολα χρόνια της παράταξης, όταν πολλοί κρύβονταν, ή εγκατέλειπαν το σκάφος» προσθέτει με νόημα.

Την Παρασκευή αναμένεται να επισημοποιήσει την δική του κάθοδο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

http://www.tovima.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr