background img
banner
banner

Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον αξέχαστο Διονύση Παπαγιαννόπουλο

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Μια μοναδική βραδιά, γεμάτη τρυφερότητα, γλυκιά νοσταλγία και τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο, απόλαυσαν οι πάνω από 2.000 θεατές που έσπευσαν στο κάλεσμα και τίμησαν τον μεγάλο Διακοφτίτη ηθοποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου, στην παραλία Αγίου Νικολάου στο Διακοπτό, με αφορμή τη συμπλήρωση 105 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου αυτού ηθοποιού του θεάτρου και του κινηματογράφου. Η παραλία, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου γέμισε από κόσμο, που έστειλε την αγάπη του  εκεί ψηλά, στον αγαπημένο «Νιόνιο», αποδεικνύοντας πως κανείς δεν τον ξέχασε και πως οι επόμενες γενιές θα τον θυμούνται και θα τον τιμούν το ίδιο.

Το κοινό καλωσόρισε η κα Μαρία Παπαγεωργίου, μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., για να πάρει το λόγο η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά. Ακολούθως χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας κ. Γιώργος Γιοβάς.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράσταση είχε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης με τη συνδρομή του σκηνοθέτη-ηθοποιού Μιλτιάδη Νίκα και περιελάμβανε μια ταινία μικρού μήκους με αποσπάσματα από ταινίες, συνεντεύξεις αλλά και μαγνητοσκοπημένα δρώμενα με περιγραφές από τα παιδικά χρόνια του Διονύση, τα οποία παρουσίασαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας Διακοπτού.

Το μουσικό μέρος  της παράστασης ήταν μια πραγματική μαγεία, με επιλεγμένα τραγούδια από ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος -κωμωδίες αλλά και δραματικές. Ο πολυτάλαντος ηθοποιός και ερμηνευτής Παναγιώτης Πετράκης (που επιμελήθηκε και την επιλογή των τραγουδιών) μαζί με την σπουδαία ερμηνεύτρια Εύα Σιαμαντά (συνεργάτιδα του Μίμη Πλέσσα) χάρισαν αγαπημένες μελωδίες στο κοινό, συνοδευόμενοι από τους εξαίρετους μουσικούς τους, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ριζούλης,  οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Γ. Χριστόπουλος και Γιώργος Γιοβάς, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Λαϊνάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θανάσης Μεντζελόπουλος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Φάνης Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΑΣ κ. Θεόφιλος Βασιλείου, ο Πρόεδρος ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Ανδρέας Μανωλόπουλος με μέλη του ΔΣ, ο Διευθυντής της Πολυφωνικής Ορχήστρας Πάτρας κ. Σταύρος Σολωμός και ο μαέστρος και συνθέτης κ. Δημήτριος Αγραφιώτης, πρώην διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Παρόντες επίσης και τα μέλη ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ Βασίλης Μανουηλίδης και Αθανασία Τασσινού, καθώς και ο ηθοποιός και ανιψιός του Διονύση Παπαγιαννόπουλου κ. Τάκης Βλαστός μαζί με άλλους συγγενείς, το μέλος της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας κ. Ντίνος Παγώνης και τα μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας κ.κ. Παλαιολογόπουλος και Κανελλόπουλος, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Διευθυντές Σχολείων και Πρόεδροι Δ.Σ. Συλλόγων του Διακοπτού.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνδιοργάνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., της Αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr