background img
banner
banner

Πάνω από το 1,10 ευρώ για την σταφίδα!

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Τιμή που ξεπερνά το 1,10 ευρώ το κιλό, υπόσχεται για φέτος στους σταφοδοπαραγωγούς της Αιγιάλειας, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών. Η υψηλή τιμή για τα δεδομένα της αγοράς, αλλά και το γεγονός ότι απαγορεύεται ρητά η οινοποίηση του προϊόντος, αποτελούν μονόδρομο για την αποξήρανση της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, με την Π.Ε.Σ. να συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την παραλαβή της, εγγυώμενη προς τους παραγωγούς πως και αυτή την χρονιά θα βγουν κερδισμένοι.

Την παραπάνω θέση της συνεταιριστικής εταιρείας έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά ο πρόεδρός της Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο οποίος δηλώνει: ΄΄Γνωρίζω στους συναδέλφους παραγωγούς της Αιγιάλειας, ότι η τιμή σταφίδας μας θα υπερβεί την περσινή τιμή του 1,10 ευρώ το κιλό που έδωσε η Ένωσή μας για όλη την ποσότητα που παρέλαβε. Η περσινή τιμή ήταν η μεγαλύτερη μέση τιμή της αγοράς, καθώς η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών την κατέβαλε από το πρώτο κιλό που παρέλαβε, δηλαδή για όλη την ποσότητα και όχι με διακύμανση. Η αξιοπιστία τής Π.Ε.Σ. αποτελεί εγγύηση και για το μέλλον. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Σωτηρόπουλος έκανε γνωστό πως ΄΄η παραλαβή της σταφίδας συνεχίζεται σε όλη την Πελοπόννησο με έντονους ρυθμούς και ήδη έχουμε παραλάβει σημαντική για την εποχή, ποσότητα΄΄, όπως χαρακτηριστικά είπε. ΄΄Συνιστώ στους συναδέλφους παραγωγούς, να στηρίξουν για άλλη μία φορά την δική τους συνεταιριστική εταιρεία, την Π.Ε.Σ. και να είναι σίγουροι πως και αυτή τη χρονιά, θα βγουν κερδισμένοι. Ενημερώνω επίσης, για άλλη μία φορά φέτος, τους συνεταιρισμένους παραγωγούς ότι θα πρέπει να παραδώσουν, σύμφωνα με το καταστατικό του συνεταιρισμού μας, το σύνολο της παραγωγής τους στην Π.Ε.Σ., γιατί σε διαφορετική περίπτωση, ο συνεταιρισμός, σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό του, δύναται να τους διαγράψει από μέλη του΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ.

Όσον αφορά το εμπορικό σκέλος, ο γενικός διευθυντής της Π.Ε.Σ., Μίλτος Σταυρόπουλος, επισήμανε στo “protionline.gr”: ΄΄Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, η παραλαβή σταφίδας αυξάνεται καθημερινά, καθώς ο τρύγος έχει τελειώσει στα πεδινά και έχει πλέον ξεκινήσει και στις ορεινές περιοχές. Ταυτόχρονα με την παραλαβή της σταφίδας, ξεκίνησε και η εμπορική μας προσπάθεια. Ήδη, έχουμε πραγματοποιήσει και τις πρώτες μας φορτώσεις σταφίδας νέας εσοδείας. Η προσπάθειά μας είναι και φέτος να εξασφαλίσουμε καλύτερη τιμή στον σταφιδοπαραγωγό. Από τις εμπορικές επαφές που έχουμε μέχρι τώρα, βάσιμα αισιοδοξούμε ότι θα εξασφαλίσουμε υψηλότερη τιμή φέτος για την σταφίδα μας΄΄.

Οι άνθρωποι της Π.Ε.Σ. προτρέπουν τον παραγωγό να μην κάνει το λάθος να οινοποιήσει την σταφίδα γιατί αυτό, όχι μόνο είναι παράνομο αλλά και γιατί δεν είναι συμφέρον, αφού σε μία τέτοια περίπτωση ο παραγωγός δεν θα τύχει την υψηλότερη τιμή που θα έχει εφόσον την αποξηράνει. Αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την υπόσχεση της Π.Ε.Σ. ότι θα δώσει υψηλότερη τιμή από πέρυσι, δηλαδή πάνω από το 1,10 ευρώ, συμπεραίνει κανείς ότι φέτος ο παραγωγός έχει κάθε λόγο να αποξηράνει το σύνολο της παραγωγής του, διότι αυτό είναι προς το συμφέρον του.

Έλεγχος των αγροτεμαχίων επί των δασικών χαρτών

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. κ. Σωτηρόπουλος, έκανε υπενθύμιση και για τον έλεγχο επί των δασικών χαρτών. ΄΄Υπενθυμίζω στους παραγωγούς ότι η καταληκτική ημερομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου πλησιάζει και οι συνάδελφοι παραγωγοί καλούνται να επισκεφθούν την Ένωσή μας, για τον έλεγχο των αγροτεμαχίων τους΄΄, τόνισε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr