background img
banner
banner

Από το Τόκιο στο… Αίγιο

ΜΕΤΑ ΤΑ LASER ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ RS:X

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ιστιοσανίδας RS:X, έρχεται το καλοκαίρι του 2020 στο Αίγιο, με απόφαση που πήρε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και σύμφωνα με πληροφορίες ύστερα από παρότρυνση του Έλληνα Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη.

Τη διοργάνωση, που φέτος διεξήχθη στην Ιαπωνία (Τόκιο) ενώ πέρυσι στην Κύπρο, θα αναλάβει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αιγίου, που πλέον μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες διοργανώσεις, αφού τα τελευταία τρία χρόνια πέρασε από τις εγκαταστάσεις του στη Μυρτιά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊκών σκαφών Laser 4.7 με απόλυτη επιτυχία.

Θυμίζουμε ότι έγινε προσπάθεια φέτος από τη διοίκηση του ΝΟΑ να διεξαχθεί στο Αίγιο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτού του τύπου σκαφών, αλλά δεν υπήρχε ούτε ο απαραίτητος χρόνος, ούτε οι υποδομές στην Αιγιάλεια να φιλοξενήσουν το μέγεθος μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΟΑ, Μανώλη Καραΐσκο, το RS:X είναι υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση, αλλά υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος μέχρι το καλοκαίρι του 2020, ώστε ο Όμιλος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων Ιστιοσανίδας.

Το 2020 αυτό το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και το Αίγιο θα έχει την τιμητική του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr