background img
banner
banner

Η Π.Ε.Σ. εγγυάται υψηλότερη τιμή για την σταφίδα!

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ…

Με απώλειες στην παραγωγή ξεκινά σε λίγες μέρες ο τρύγος της μαύρης κορινθιακής σταφίδας στην Αιγιάλεια, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην χαλαζόπτωση που «χτύπησε» συγκεκριμένες περιοχές στα ορεινά Συμπολιτείας και Ερινεού. Την ίδια στιγμή, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, που από την αρχή αυτής της δοκιμασίας στάθηκε στο πλευρό των παραγωγών που επλήγησαν, υπόσχεται και φέτος την καλύτερη τιμή για την αγορά πρώτης ύλης σταφίδας, η οποία θα είναι υψηλότερη από πέρυσι που ανήλθε στο 1,10 ευρώ.
Οι βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος πάντως, δεν φαίνεται να δημιούργησαν προβλήματα στο προϊόν, αντιθέτως, σε κάποιες περιπτώσεις το ωφέλησαν, ωστόσο είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί η απώλεια από την χαλαζόπτωση, η οποία όπου… πέρασε, προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή.

Ερωτηθείς από τo “protionline.gr” για το εάν οι απώλειες στην παραγωγή του προϊόντος στην Αιγιάλεια επηρεάζουν τις μεγάλες ποσότητες εξαγωγών της Π.Ε.Σ. στις διεθνείς αγορές, ο γενικός διευθυντής της Ενώσεως Μίλτος Σταυρόπουλος, επισήμανε πως η Παναιγιάλειος Ένωση δέχεται ποσότητες και από περιοχές εκτός Αιγιαλείας, καλύπτοντας τις ανάγκες της. Παρόλα αυτά, όπως είπε, φροντίζει να στηρίξει τους παραγωγούς της Αιγιάλειας. ΄΄Η Ένωση και τη φετινή χρονιά θα κάνει αυτό που κάνει κάθε χρόνο και θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή τιμή στον παραγωγό, όπως έκανε και πέρυσι, διασφαλίζοντας το εισόδημά τους στις συνθήκες της αγοράς΄΄, τόνισε ο κ. Σταυρόπουλος. Υπενθύμισε μάλιστα ότι πέρυσι η τιμή ήταν στο 1,10 ευρώ, ήταν η υψηλότερη σε όλη την Πελοπόννησο, ενώ φέτος θα κυμανθεί ακόμη πιο ψηλά! ΄΄Δεν βιαζόμαστε να ανακοινώσουμε την τιμή του προϊόντος, εγγυώμεθα όμως ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι υψηλότερη από πέρυσι΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της Π.Ε.Σ.

Η Διοίκηση της Π.Ε.Σ. προσανατολισμένη σταθερά στις εξαγωγές, ζητά από τους παραγωγούς της Αιγιάλειας ποιοτικό προϊόν και ανεβάζει τον πήχη στην τιμή της σταφίδας

Προτροπή του προέδρου της Π.Ε.Σ. προς τους παραγωγούς να προσέξουν την ποιότητα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών Θανάσης Σωτηρόπουλος, κάλεσε τους παραγωγούς σταφιδοπαραγωγούς να βασιστούν για άλλη μία φορά στην μεγάλη συνεταιριστική εταιρεία, την μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας, την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, διαβεβαιώνοντάς τους ότι φέτος, η Οργάνωση θα τους εξασφαλίσει την μεγαλύτερη μέση τιμή. Επιπλέον, ο κ. Σωτηρόπουλος υπενθυμίζει στους συνεταιρισμένους παραγωγούς την υποχρέωση από τον νόμο και το καταστατικό, να παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στην συνεταιριστική τους οργάνωση, την Π.Ε.Σ., ώστε να μην απολέσουν το δικαίωμα του μέλους του συνεταιρισμού. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι εκ του νόμου απαγορεύεται ρητά η οινοποίηση της κορινθιακής σταφίδας.

Επίσης, ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. κάλεσε μέσω του “protionline.gr” τους παραγωγούς να αποξηράνουν το προϊόν τους καθόσον θα τύχει καλύτερης τιμής από κάθε άλλη χρήση της σταφίδας και να δώσουν έμφαση στην ποιότητα. ΄΄Η ποιότητα, που επιτυγχάνεται μέσω της καλής αποξήρανσης του προϊόντος, είναι το πιο σημαντικό «όπλο» μας ώστε να ανταγωνιστούμε τις άλλες χώρες που παράγουν προϊόντα, που μπορεί να μην είναι μαύρη κορινθιακή σταφίδα αλλά σουλτανίνα, την διαθέτουν όμως σε πολύ χαμηλές τιμές΄΄, επισήμανε ο κ. Σωτηρόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Μόνο την ποιότητα μπορούμε να αντιπαραθέσουμε ώστε να αυξήσουμε την ζήτηση του προϊόντος μας΄΄. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, οι τιμές της σουλτανίνας έπεσαν στο 1,20 ευρώ, δηλαδή 0,10 ευρώ πιο πάνω από την πρώτη ύλη της μαύρης κορινθιακής σταφίδας. Υπήρξε, δηλαδή, μεγάλη διαφορά, 0,50 ευρώ και πάνω στην τιμή πώλησης στο εξωτερικό. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι βέβαιο πως μόνο η ποιότητα μπορεί να κάνει την σταφίδα πιο ανταγωνιστική. Τέλος, ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών, δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους σταφιδοπαραγωγούς «καλό τρύγο με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr