background img
banner
banner

Θέλουν να ξαναζωντανέψουν τα Ψηλά Αλώνια

ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς, για την ενοικίαση του Πύργου των Υψηλών Αλωνίων ως παραδοσιακό καφενείο, η δημοτική αρχή έχοντας το δικαίωμα και τρίτου διαγωνισμού με ελεύθερη διαπραγμάτευση, σκέφτεται σοβαρά την αλλαγή χρήσης του.

Για το λόγο αυτό συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αιγιάλειας, υπό τον Στράτο Βαρδάκη, παίρνοντας ομόφωνη απόφαση για χρήση και εκμετάλλευση του Πύργου από την ίδια την Επιτροπή.

Το σήμα κατατεθέν της πόλης του Αιγίου, αυτή την περίοδο αποτελεί σκοτεινό σημείο για την πλατεία και η εκμετάλλευσή του από την Επιτροπή ως Κέντρου Πληροφοριών και εκδηλώσεων είναι απαραίτητη για να αποκτήσει ζωή ο χώρος.

Το τεκμηριωμένο αίτημα της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης αναμένεται να έρθει προς έγκριση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας και αναφέρει τα εξής:

Ο Πύργος των Ψηλών Αλωνίων του Αιγίου είναι σημείο κατατεθέν, ιστορικό μνημείο και στολίδι της πόλης. Η μόνιμη αξιοποίησή του ως χώρος προβολής της παραγωγικής και τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικό κύτταρο για πολλές δράσεις του Δήμου Αιγιαλείας ,παραμένει κύριο μέλημα της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου.

  1. Δράσεις και προγράμματα εμπέδωσης της ανακύκλωσης από μαθητές και ενήλικες.
  2. Γιά πληροφόρηση, φωτογραφικό υλικό και ιστορικά στοιχεία για όλα τα αξιοθέατα του Δήμου και τον τρόπο επίσκεψης τους. Εκεί θα προβληθούν το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, τα Μουσεία του Αιγίου (αρχαιολογικό και λαογραφικό),η Χαρτοποιία ,οι σταφιδαποθήκες, οι 12 Βρύσες, το Φαρράγγι Βουραϊκού, ο Οδοντωτός, η Αρχαία Ελίκη, άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, ανασκαφές, μοναστήρια, δάση, φυσικές ομορφιές κ.λ.π
  3. Είναι κατάλληλο για ανάδειξη και βοήθεια τοπικών γιορτών( Οινοξένεια, Πάρκο Χριστουγέννων).
  4. Ανάδειξη της πλατείας των ψηλών Αλωνίων με προγραμματισμό εκδηλώσεων όλο το καλοκαίρι.(Φιλαρμονική ,χορευτικοί όμιλοι, χορωδίες)
  5. Οργάνωση εκθέσεων βιβλίων, παραδοσιακών πρϊόντων, βιολογικών προϊόντων κ.λ.π)
  6. Σεμινάρια,βιβλιοπαρουσιάσεις,εικαστικά
  7. Επιδείξεις ταλέντων
  8. Οργάνωση βιωματικού τουρισμού
  9. Σύνδεση με ΑΤΕΙ Αιγίου με παρουσίαση του έργου τους και συμμετοχή των φοιτητών σε κοινωνικά προγράμματα του Δήμου.
  10. Ανάδειξη του ως παλαιός μετεωρολογικός σταθμός με τοποθέτηση τηλεσκοπίου και ενημερώσεις. Επισκέψιμος από φοιτητές του Τμήματος Μετεωρολογίας.
  11. Πρόταση συνεργασίας με ΙΕΚ για παρουσιάσεις του έργου των ειδικοτήτων τους.
  12. Σύνδεση με την Παναγία Τρυπητή για επίσκεψη και στον Πύργο των προσκυνητών της.
  13. Οργάνωση γιορτής σταφίδας σε ετήσια βάση με αναφορά στα ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ και σχετικά δρώμενα .
  14. Προσπάθεια αναβίωσης μικρής έκτασης αρχικά των Ανθεστηρίων από συλλόγους και σχολεία εντός και περιμετρικά της Πλατείας.
  15. Μόνιμη έκθεση μοντελιστών.
  16. Θα προσκαλούνται τα σχολεία να το επισκέπτονται οι μαθητές και να μαθαίνουν στοιχεία για την περιοχή μας.
  17. Περιοδική έκθεση και πώληση τοπικών προϊόντων σε περίπτερα μέσα και έξω από τον Πύργο με ενδεικτικό έσοδο για τα έξοδα συντήρησης του Πύργου και ανάπτυξης των δράσεων μέσα και έξω από αυτόν.
  18. Με έδρα το σημείο αυτό ένας τοπικός ξεναγός με ένα μικρό λεωφορείο μπορεί να κάνει τακτικές διαδρομές με μικρό αντίτιμο σε αξιοθέατα της περιοχής ,αρχαιολογικούς χώρους, μέρη με φυσικές ομορφιές και ωραίες διαδρομές κατάλληλα για επίσκεψη σε όλη την Αιγιάλεια όλο το χρόνο μία φορά την εβδομάδα ή το μήνα.
  19. Καταγραφή προτάσεων πολιτών της πόλης και περιχώρων και προώθηση τους στο Δήμο .
  20. Ανάπτυξη συνεργασιών με συλλόγους και φορείς για κοινές δράσεις.

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr