background img
banner
banner

«Κηρύξτε μία νέα Επανάσταση»!

ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ 161ης ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

«Ο Χριστός μας ξανασταυρώνεται! Ο Τίμιος Σταυρός αποκαθηλώνεται!

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αφαιρεί τον Σταυρόν από το κοντάρι της Σημαίας μας! Η Παναγία μας εξωστρακίζεται από την ζωή μας! Η εικόνα της Θεοτόκου απορρίπτεται σε καλάθους αχρήστων! Η Ορθοδοξία μας διώκεται! Η εβδόμη Εντολή του Θεού περί της «εβδόμης ημέρας» ποδοπατείται! Ο εκκλησιασμός των μαθητών των Δημοσίων Σχολείων οδηγείται προς την κατάργησή του! Τα ήθη ανατρέπονται! Η Ομοφυλοφιλία νομιμοποιείται! Ο Ισλαμισμός ευνοείται και εξαπλούται ολοταχώς! Η Ελλάδα μας αποχριστιανίζεται! Η εθνική μας συνείδηση νεκρώνεται! Η αθεΐα θριαμβεύει!».

Τα παραπάνω θίγει στην ανοικτή επιστολή του προς τους δώδεκα ιεράρχες – μέλη της 161ης Συνοδικής Περιόδου, με τίτλο «Ο διωγμός της Αγίας Ορθοδοξίας μας», ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ο κ. Αμβρόσιος, στην πολυσέλιδη επιστολή του, παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ορθοδοξία χάνεται και πως η Εκκλησία της Ελλάδος έπεσε… αμαχητί, ζητώντας από τους Μητροπολίτες να δώσουν εδώ και τώρα μία ουσιαστική απάντηση. ΄΄Να συνειδητοποιήσουν ότι αναλαμβάνουν την Διοίκηση του σκάφους της Εκκλησίας σε καιρούς δυσχειμέρους, σε καιρούς χαλεπούς!΄΄, όπως τονίζει, δηλώνοντας πως φέρει την αυξημένη ευθύνη και δεδομένου ότι πονάει και υποφέρει ψυχικά, τους παρακαλεί, να διοικήσουν το σκάφος της Εκκλησίας με σύνεση, αλλά και με τόλμη, έτσι ώστε να φανούν αντάξιοι των κρισίμων τούτων περιστάσεων.

«Ο πολιτικός κόσμος στην πλειονότητά του προτιμά μια Ελλάδα άθρησκον»

Επισυνάπτει ακόμη δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται πως οι αρχιερείς μέλη της 160ής Συνοδικής Περιόδου αποδείχθηκαν ανάξιοι της αποστολής τους, καθώς δεν έδωσαν κάποια μάχη, προδίδοντας την Ορθοδοξία, αναφέροντας ως παραδείγματα τους επαίνους του υπουργού -πολεμίου της Ορθοδοξίας –όπως αναφέρει – στον Επίσκοπο Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αλλά και την… ήπια τακτική που παραδέχθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ.

Συμπερασματικά, ο τοπικός Ποιμενάρχης αναφέρει: ΄΄Ως φαίνεται, είμεθα πρό δυσαρέστων διά τήν Εκκλησίαν εξελίξεων… Ο πολιτικός κόσμος εις τήν πλειονότητά του προτιμά Ελλάδα άθρησκον, μέ τήν Εκκλησίαν ως πολιτιστικόν καί μνημειακόν παράγοντα. Εάν, όπως φημολογείται, μέ τήν αναθεώρησιν του Συντάγματος οικοδομηθεί καί θεσμοθετηθεί τό άθρησκον κράτος, ημείς πρέπει να αναλάβωμεν ευρείαν και συστηματικήν διαφώτισιν του Ορθοδόξου λαού, δια να γνωρίσει τας επιπτώσεις της διά νόμου αλλοιώσεως της Ελληνορθοδόξου ταυτότητός του΄΄.
Μιλά για τα βιβλία των Θρησκευτικών, την εξέγερση των Χριστιανών να μην τα διδάσκονται τα παιδιά τους, τονίζοντας και τα εξής: ΄΄Σήμερα χάνεται η Ορθοδοξία μας! Χάνεται επίσης και η Ελλάδα μας! Η Ελληνορθόδοξος Παράδοσις ευρίσκεται υπό διωγμόν! Επομένως η θα πάμε στον διάλογο με «το γάντι» η θα πάρουμε μαζί μας και «κανένα καρυοφίλι»! Μήπως πρέπει να κηρύξουμε μια νέα Επανάσταση; Μήπως πρέπει να γίνουμε και εμείς ένας νέος Παλαιών Πατρών Γερμανός; Και εν ανάγκη, να πέσουμε επί των επάλξεων! Να αγωνισθούμε και πάλι «για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία;΄΄.

Τονίζει ακόμη πως οι μεμονωμένες αντιδράσεις Ιεραρχών δεν αρκούν, εκφράζοντας την ελπίδα, η αγωνιώδης φωνή του να μη πάει στο καλάθι της λήθης και της αδιαφορίας! ΄΄Οι Συνοδικοί Σύνεδροι της προλαβούσης περιόδου έγλειφαν τους Κυβερνώντες! Το ωμολόγησαν οι ίδιοι! Το επιβεβαίωσε και ο Υπουργός κ Γαβρόγλου! Σείς, Αδελφοί μου, αναλάβατε την πανοπλία Σας και κηρύξτε ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ για την σωτηρία και της Ορθοδοξίας μας και της φιλτάτης Πατρίδος μας. Κηρύξτε την έναρξη ενός ιερού αγώνος και καλέστε μας να αναλάβουμε την πανοπλία μας! Οι καιροί είναι κρίσιμοι! Αναβολή δεν χωράει!’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr