background img
banner
banner

«Στα Βήματα του Πρωτοκλήτου»

2η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 53η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου και εν όψει της εορτής της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου, σε συνεργασία του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πολιούχου Πατρών με το Σύλλογο Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιείται η 2η Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική εκδήλωση στα προπύλαια του Νέου Ιερού Ναού, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 8.00μ.μ., με είσοδο ελεύθερη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, με αφορμή τις επετειακές θρησκευτικές εκδηλώσεις αλλά και τη μεγάλη περυσινή επιτυχία της αντίστοιχης εκδήλωσης, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε έτος.

Σε αυτό το ιδιαίτερα σχεδιασμένο καλλιτεχνικό γεγονός, θα ακουστούν ύμνοι από πολυμελή ομάδα ιεροψαλτών όπου την διεύθυνση των Βυζαντινών μελών έχει ο Σπύρος Σκιαδαρέσης, θεολόγος-Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών. Θα παρουσιαστούν επίσης παραδοσιακοί χοροί των Ελλήνων προσφύγων, από μέρη-σταθμούς όπου δίδαξε ο Απόστολος Ανδρέας όπως η Καππαδοκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας, η Κωνσταντινούπολη, και φυσικά η Πάτρα που είναι ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου.

Στην παραδοσιακή ορχήστρα συμμετέχουν: ο Παναγιώτης Λάλεζας, η Τασία Βέρρα και η Δώρα Πετρίδη, ο Πάνος Κοτρώτσος στο κλαρίνο, ο Ανδρέας Νιάρχος στο κρουστά και τη φλογέρα, η Χριστίνα Κουκή στο σαντούρι και το μουσικό σχήμα «Άρτυμα» με την Ελένη Παπαπροκοπίου στο λαούτο και το τραγούδι, τον Γιάννη Οικονόμου στο βιολί και τον Γιάννη Τσεντούρο στα κρουστά. Παραδοσιακά τραγούδια ερμηνεύουν επίσης μέλη του συλλόγου Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου Πατρών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr