background img
banner
banner

Φυτεύτηκαν 110 δέντρα μέσα στο Αίγιο

ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ- ΝΗΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ

Στην φύτευση 110 δέντρων σε κεντρικούς δρόμους του Αιγίου αλλά και στην περιοχή της Καλλιθέας, προχωρά το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου του δήμου Αιγιαλείας, θέλοντας να ενισχύσει την φυσική ομορφιά της πόλης.

Η όλη επιχείρηση ξεκίνησε την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή είχε φυτευτεί μεγάλος αριθμός δέντρων, τα οποία μέχρι την άνοιξη θα έχουν αναπτυχθεί, αρκεί βέβαια και οι πολίτες να τα προσέχουν και να μην τα καταστρέφουν…

Το φαινόμενο καταστροφής των δέντρων στα πεζοδρόμια ή τις νησίδες και τα πάρκα δεν είναι διόλου σπάνιο στο Αίγιο, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα. Όπως μετέφερε στo “protionline.gr” η αρμόδια αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη, ΄΄ο προγραμματισμός είναι να φυτευτούν αυτά τα δέντρα στα σημεία όπου έλλειπαν σε πεζοδρόμια και πάρκα, ενώ όσα περισσέψουν να μπουν σε καινούρια σημεία που οι γεωπόνοι θα κρίνουν πως χρειάζονται. Οπωσδήποτε τα δέντρα είναι απαραίτητα μέσα στην πόλη και όλοι οφείλουμε να τα προσέχουμε΄΄.

Αισθητή είναι μάλιστα, εξαιτίας των νέων δέντρων που φυτεύτηκαν, η διαφορά στην εικόνα της Κλεομένους Οικονόμου, εκεί όπου μπήκαν πονίνιες σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν. Στην οδό Αιγιαλέως φυτεύτηκαν ιβίσκοι, ενώ σε Φαραζουλή και Ανδρέου Λόντου τα καταπράσινα λιγούστρα. Να σημειωθεί ότι από τους γεωπόνους κρίθηκε πως το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για την φύτευσή τους, αφού η ανάπτυξή τους θα ευνοηθεί από τις βροχές του επόμενου διαστήματος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr