background img
banner
banner

Στην Θεσσαλονίκη χτύπησε η… καρδιά των εργαζομένων της Αιγιάλειας

ΗΧΗΡΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Το μήνυμα της Αιγιάλειας ότι πρέπει να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, πρέπει να ληφθούν μέτρα συνολικής αποκατάστασης της εργατικής προστασίας η οποία ισοπεδώθηκε από τα μνημόνια και πως οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να παλέψουν απέναντι στην νέα λαίλαπα μέτρων, μετέφεραν στην Θεσσαλονίκη, οι συνδικαλιστές – μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, που συμμετείχαν μαζικά το Σαββατοκύριακο στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Με βασικό σύνθημα «η αξιόπρεπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για τη συνεχιζόμενη αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική, για τα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας. Ανάμεσά τους και μέλη των σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Α. που και φέτος έδωσε ηχηρό «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, μιλώντας στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος που ήταν παρών, έκανε γνωστό πως φέτος η παρουσία του κόσμου ήταν πιο έντονη στην συγκέντρωση και την πορεία το απόγευμα του Σαββάτου, τονίζοντας πως ΄΄και εμείς σαν Εργατικό Κέντρο Αιγίου, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για το πού οδηγούνται κοινωνία και οικονομία από τις μνημονιακές πολιτικές΄΄. ΄΄Καλούμε τον κόσμο να συσπειρωθεί στα σωματεία, εκτιμούμε ότι φέτος θα έχουμε κι άλλες κινητοποιήσεις με αφορμή τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Ο αγώνας είναι μονόδρομος. Θα συνεχίσουμε αγωνιστικά και μαχητικά΄΄, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.

Σαφές μήνυμα προς κάθε αποδέκτη

Τα συνδικάτα πάντως, έδωσαν σαφές μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο, όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές πολιτικές, που απειλούν την κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας για την απόκρουση αυτών των πολιτικών.

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο Αιγίου συμμετείχε μαζικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Θ., δρομολογώντας λεωφορείο από το Αίγιο, ενώ φέτος, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ήταν μεγάλο. Το πλαίσιο των διεκδικήσεων έτσι όπως τέθηκε, είναι: «Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, κοινωνική ασφάλιση για όλους με εγγύηση του κράτους, δίκαιο φορολογικό σύστημα. Αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας. Προστασία της νεολαίας μας και σταμάτημα της αιμορραγίας της μετανάστευσής της, ενισχύοντας τις υποστηρικτικές δομές με σεβασμό στα δικαιώματά τους».

Αγωνιστική παρουσία στην ΔΕΘ είχε, μεταξύ άλλων, και ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγιάλειας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου Χρήστος Τρίψας, μιλώντας στo “protionline.gr” ξεκαθάρισε πως η κινητοποίηση δεν είχε ούτε εθιμοτυπικό, ούτε επετειακό χαρακτήρα, αντιθέτως σκοπό είχε να αναδείξει τα «αδιέξοδα» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται και σήμερα από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στην χώρα, οδηγώντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση. ΄΄Η λύση και η διέξοδος μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από την μαζική κινητοποίηση όλων των θιγόμενων κοινωνικών ομάδων΄΄, πρόσθεσε ο κ. Τρίψας, καταλήγοντας: ΄΄Χρέος μας είναι να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν τα μνημόνια που μόνο στόχο έχουν την αποπληρωμή του δυσθεώρητου χρέους που αποτελεί θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr