background img
banner
banner

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΕ ΤΣΟΥΧΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 

Η «Ολυμπία Οδός» ολοκληρώνεται και μαζί και τα διόδια στο ύψος του Ελαιώνα, που την ερχόμενη Δευτέρα τα μεσάνυχτα μπαίνουν σε λειτουργία.

Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Θανάσης Παναγόπουλος, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλος, κυρίως για όσους διαμένουν ή εργάζονται στην Ανατολική Αιγιάλεια.

Το αντίτιμο για να πας στην Ακράτα θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό, 3,20 € και άλλα τόσα για να γυρίσεις, ανεβάζοντας το έξοδο στα 6,40 € για να πας και να έρθεις.

Ο δήμαρχος που είχε επαφές με την εταιρία για τα εκπτωτικά πακέτα που πρέπει ν’ απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής, ανακοίνωσε πως για να τύχει κάποιος των εκπτώσεων, αφού προμηθευτεί την κάρτα, θα πρέπει να ταξιδεύει συχνά. Συγκεκριμένα μέχρι 5 διελεύσεις το μήνα δεν θα υπάρχει έκπτωση, από 6-10 διελεύσεις 15%, από 11-20 έκπτωση 30%, από 21-30 διελεύσεις έκπτωση 40%, από 31-40 διελεύσεις έκπτωση 50% και από 41 διελεύσεις και πάνω το μήνα, έκπτωση 60%.

Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιστρέφουν μέσα σε 4 ώρες, είτε πηγαίνουν προς Ανατολικά είτε έρχονται Δυτικά, να πληρώνουν μόνο μια φορά τα διόδια, δηλαδή 3,20 €.
Όπως και να έχει το κόστος των διοδίων παραμένει υψηλό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ξαναθυμηθούν την Παλαιά Εθνική Οδό, από τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου που τα διόδια στη Νέα Εθνική Οδό θα λειτουργούν κανονικά.

Για να πας από το Αίγιο στην Αθήνα μέχρι τώρα τα διόδια στοιχίζουν συνολικά 6,10€ ενώ από το Αίγιο στην Πάτρα 2,40€. Δηλαδή για να πας στην Πάτρα θα πληρώνεις λιγότερα απ’ ότι για να πας Ακράτα, αφού τα διόδια του Ελαιώνα είναι τα ακριβότερα της διαδρομής Πάτρα – Αθήνα και θα επηρεάσουν και το συνολικό κόστος.

Οι τιμές αυτές βέβαια ισχύουν για Ι.Χ. αυτοκίνητα, αφού για μηχανές και φορτηγά θα είναι άλλες και θα τις μάθουν οι οδηγοί από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας που θα μπουν σε λειτουργία τα διόδια.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr