background img
banner
banner

Νέα τρύπα στον ΕΦΚΑ: Σπάνε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ για να πληρώσουν τις συντάξεις

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Νέες δυσκολίες στην καταβολή των συντάξεων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση λόγω του ελλείμματος στον ΕΦΚΑ.

Έτσι με κοινή υπουργική απόφαση, οι τρύπες που προέκυψαν στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα καλυφθούν από το ΑΚΑΓΕ, δηλαδή από τον Λογαριασμό Αλληλεγγύης Γενεών που δημιουργήθηκε για την ασφάλιση των μελλοντικών συνταξιούχων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν μόλις επέστρεψαν από τις διακοπές, στις 22 Αυγούστου, οι υπουργοί Έφη Αχτσιόγλου και ο Γιώργος Χουλιαράκης, θα διατεθούν 395 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ ως «Επιχορηγήσεις σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης για κάλυψη ελλειμμάτων». Η κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε μία εβδομάδα αργότερα στο ΦΕΚ (Β’ 2962/29-8-2017) και όπως αναφέρει σχετικά με την δαπάνη, αυτή είναι είναι εντός των ορίων που έχουν τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2018-2021 (ειδικότερα και όσον αφορά στο έτος 2017 έχει τεθεί στα 395 εκατ. ευρώ) και δεν θα μετρήσει «εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού διότι η δαπάνη ύψους τριακοσίων ενενήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών/Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.) οικονομικού έτους 2017».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται επίσης, τα 395 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν «για την κάλυψη μέρους του ελλείμματος του Κλάδου Σύνταξης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.)».

Η μεταφορά τους στον νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, με έκδοση επιταγών, και ως εξής:

  1. Στις 25/9/2017 θα δοθεί το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ
  2. Στις 25/102017 θα δοθεί το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ
  3. Στις 24/11/207 θα καταβληθεί το ίδιο ποσό
  4. Και στις 15/12/2017 θα καταβληθεί η τέταρτη και τελευταία δόση των 95 εκατομμυρίων ευρώ.

http://www.iefimerida.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr