background img
banner
banner

Κάλεσμα του δημάρχου προς τους επαγγελματίες να στηρίξουν το ΤΕΙ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Η καλή θέληση της πόλης για το Παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αίγιο και η έμπρακτη διάθεση στήριξης και προσφοράς όχι μόνο από τον δήμο αλλά και από τους επαγγελματίες προς τους φοιτητές, αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα για την ενίσχυση του Παραρτήματος και (γιατί όχι;) και την ίδρυση νέων Τμημάτων.

Αυτό το σκεπτικό θέλησε να μεταδώσει στους εκπροσώπους φορέων της περιοχής ο δήμος, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Αιγιαλείας.

Επρόκειτο για πρόσκληση του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου προς τους προέδρους συλλόγων και οργανισμών της περιοχής, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια έκπτωση στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων προς τους φοιτητές, ούτως ώστε να κάνουν πιο εύκολη αλλά και πιο… συμφέρουσα την διαμονή τους στο Αίγιο. Η πληροφόρηση ότι υπάρχουν απώλειες προς την Πάτρα και φοιτητές που προτιμούν να διαμένουν στην γειτονική πόλη και να παρακολουθούν μαθήματα στα δύο Τμήματα του Αιγίου, μόνο προβληματισμό προκαλεί και ακόμη κι αν το κίνητρο του δήμου για την ενίσχυση του ΤΕΙ δεν είναι πρωτίστως οικονομικό, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας από την διαμονή τους στην περιοχή, είναι θεμιτή όσο και αναγκαία στους σύγχρονους χαλεπούς καιρούς.

Στην προχθεσινή συνάντηση, εκτός από τον δήμαρχο, πήραν μέρος ο σύμβουλός του σε θέματα ΤΕΙ και πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και ο γεν. γραμματέας του δήμου Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ στην πρόσκληση του δημάρχου ανταποκρίθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Σωτήρης Σπηλιωτόπουλος.

Αυτό που κατέστησε σαφές ο δήμαρχος προς τους εκπροσώπους των φορέων ήταν ότι η πόλη να πρέπει να «αγκαλιάσει» τους φοιτητές, στηρίζοντας έτσι την λειτουργία του τοπικού Παραρτήματος ΤΕΙ, ώστε να ενισχύει την παρουσία του στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, στο υπουργείο λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τέτοιες πρωτοβουλίες και αυτό είναι πολύ σημαντικό, σε μία εποχή που δήμος και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχουν στρέψει τις προσπάθειές τους στο να ενισχύσουν το Παράρτημα του Αιγίου, αφενός για την δημιουργία και τρίτου τμήματος και αφετέρου για την ίδρυση δύο νέων τεχνικών σχολών που θα φέρουν σπουδαστές στο Αίγιο από όλη τη χώρα.

Η πρόταση του δημάρχου ήταν για την παροχή εκπτώσεων στους φοιτητές τουλάχιστον για την περίοδο των εγγραφών και κατόπιν της επίδειξης του φοιτητικού πάσο του καθενός. Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την επιφυλακτικότητά τους, δεσμευόμενοι να το συζητήσουν με τα μέλη τους. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε υπέρμαχος τέτοιων ενεργειών που σκοπό έχουν να στηρίξουν και να ενισχύσουν την τοπική οικονομία.

Βασικό να παραμείνουν στο Αίγιο…

΄΄Θα μας βρείτε συμμάχους σε τέτοιες προσπάθειες΄΄, ανέφερε προς τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ήδη και αμέσως μετά την συνάντηση, με επιστολή του προς τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, ζήτησε να θέσουν σε ισχύ, έκπτωση της τάξεως του 10% στα είδη τους προς τους φοιτητές για την περίοδο των εγγραφών. Μάλιστα, τους ζήτησε να ενημερώσουν εγγράφως τον Σύλλογο αυτοί που δεν συμφωνούν, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρούνται όλοι σύμφωνοι να εφαρμόσουν την έκπτωση. ΄΄Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις οικογένειες των φοιτητών και τους ίδιους να στήσουν το φοιτητικό τους σπίτι στο Αίγιο. Είναι βασικό να τους κρατήσουμε στην πόλη και να τους δώσουμε ένα κίνητρο να κάνουν τις αγορές τους εδώ΄΄, επισήμανε μιλώντας αργότερα στο “protionline.gr”, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως και πριν από το κάλεσμα του δημάρχου υπήρχε τέτοια πρόθεση από τον Σύλλογο, ενώ άμεσα θα δρομολογηθούν κι άλλες ενέργειες στήριξης των φοιτητών, με εκπτώσεις και προσφορές προς αυτούς για όλο το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, που θα τους γίνουν γνωστές δια μέσου των γραμματειών των Τμημάτων τους ή και απευθείας στους ίδιους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr