background img
banner
banner

«Χαμόγελα» ικανοποίησης από τους εμπόρους για τις εκπτώσεις

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΙΜΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Με χαμόγελα αποχαιρέτισε ο Αύγουστος τους εμπόρους τής Αιγιάλειας, καθώς θεωρείται ο καλύτερος μήνας της φετινής χρονιάς ως τώρα, δεδομένου ότι η αποτίμηση των εκπτώσεων δεν ήταν τόσο αρνητική όσο θα περίμεναν κάποιοι. Η εκπτωτική περίοδος ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 31 Μαΐου, ωστόσο αναμένονται προσφορές έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Και μπορεί οι φετινές θερινές εκπτώσεις να μην… εκτόξευσαν την κίνηση, ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, είχαν και καλά διαστήματα που αποζημίωσαν, κυρίως ηθικά, τους εμπόρους, οι οποίοι διανύουν μία ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη για τις επιχειρήσεις τους περίοδο, πασχίζοντας να τις διατηρήσουν σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Ο κόσμος φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε στις γενναίες προσφορές των καταστηματαρχών και προχώρησε σε αρκετές αγορές, όμως οι φετινές εκπτώσεις είχαν δύο πρόσωπα.

Δύο πρόσωπα – Καλύτερος ο Αύγουστος

Όπως μετέφεραν έμποροι στο “protionline.gr”, από την μία υπήρξε ο Ιούλιος που ήταν μάλλον υποτονικός, καθώς και η επισκεψιμότητα στην περιοχή δεν ήταν η αναμενόμενη. Από την άλλη όμως ο Αύγουστος είχε γενναία… ξεσπάσματα που ανέβασαν το ηθικό και ενίσχυσαν τους τζίρους των επιχειρήσεων. ΄΄Για άλλη μία χρονιά, ο κόσμος τελικά ήρθε στην Αιγιάλεια, καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα, κυρίως τον Αύγουστο. Έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπάρχει κίνηση στην αγορά, οι εμπορικοί δρόμοι να είναι γεμάτοι κόσμο, όμως σε καμία περίπτωση η κίνηση αυτή δεν μεταφράστηκε σε κατανάλωση. Ο κόσμος παραμένει διστακτικός και φειδωλός στα ψώνια του, αρκούμενος στα απαραίτητα. Βεβαίως, ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού της Αιγιάλειας, συνετέλεσε στο να αυξηθεί η κατανάλωση τον Αύγουστο, που είναι, ως τώρα, ο πιο αποδοτικός μήνας για το 2017΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγίου, Λάμπης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εμπόρων αναφέρθηκε και στην σωστή, όπως αποδείχθηκε, απόφαση της γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου να ανοίξουν τα καταστήματα της πόλης, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. ΄΄Για πρώτη φορά ανοίξαμε απόγευμα παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και η απόφασή μας είναι απολύτως εύστοχη, αφού οι συνάδελφοι μίλησαν για ένα από τα πιο αποδοτικά απογεύματα του καλοκαιριού΄΄, επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ανταγωνιστική η τοπική αγορά

Ερωτηθείς για το εάν η κίνηση μέσα στο καλοκαίρι ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι, παρατήρησε πως σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το καλοκαίρι του 2016, διαψεύδοντας αυτούς που εξ αρχής μιλούσαν για πτώση. Αναφορικά με το πού αποδίδει τον μη αρνητικό απολογισμό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως έχει να κάνει καθαρά με τον αριθμό των επισκεπτών της Αιγιάλειας, αλλά και με τις πολύ καλές εκπτώσεις που έθεσε φέτος σε ισχύ η συντριπτική πλειοψηφία των αιγιώτικων καταστημάτων. ΄΄Ακούσαμε κόσμο που ήρθε στην περιοχή και προτίμησε τα καταστήματα του Αιγίου για αγορές ρούχων και υποδημάτων, βρίσκοντας στα μαγαζιά μας ποιοτικά και φθηνά είδη. Αυτό και μόνο αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την αγορά μας και είναι βέβαιο πως οι άνθρωποι αυτοί εάν έρθουν και του χρόνου θα μας προτιμήσουν΄΄.

Είναι γεγονός ότι οι εκπτώσεις φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού μπορεί να βρει κανείς ρούχα και παπούτσια στο ένα τρίτο της αρχικής τιμής. Εκείνο που βρίσκει κανείς δύσκολα, είναι το νούμερό του, αφού τα περισσότερα είδη έχουν εξαντληθεί. Γι’ αυτό, όσοι ενδιαφέρονται για αγορές, καλά θα κάνουν να αξιοποιήσουν το δεκαπενθήμερο των προσφορών που ξεκινά άτυπα σήμερα.

Προβληματισμός για τον ΕΝΦΙΑ

Ο προβληματισμός των εμπόρων για την ώρα πάντως είναι τα… μπιλιετάκια του ΕΝΦΙΑ. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες θεωρούν ότι η πολύ καλή κίνηση που επικρατεί τελευταία στην αγορά ίσως να μην συνεχιστεί εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ. ΄΄Ευελπιστούμε ότι η κίνηση θα συνεχίσει με σταθερή πορεία ωστόσο φοβόμαστε ότι τα ειδοποιητήρια που κατέφθασαν – και αφορούν τον ΕΝΦΙΑ – ίσως επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία των καταναλωτών και πιθανότατα να μην υπάρχει η διάθεση για αγορές΄΄, ανέφεραν έμποροι στo “protionline.gr”


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr