background img
banner
banner

Επιχορηγήσεις στις Φιλαρμονικές Αιγίου και Ακράτας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων Φιλαρµονικής Αιγίου «Ευτέρπη» και Φιλαρµονικής Ακράτας, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Η απόφαση ελήφθη εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον προϋπολογισµό για το σκοπό αυτό.

Η Φιλαρµονική Αιγίου, με σχετική αίτησή της είχε ζητήσει επιχορήγηση από τον δήµο, προκειµένου να διοργανώσει µια σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως και η Φιλαρμονική Ακράτας. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία επιχορήγηση 8.000 ευρώ στον Σύλλογο «Φιλαρµονική Αιγίου Ευτέρπη» και επιχορήγηση 4.000 ευρώ στον σύλλογο «Φιλαρµονική Ακράτας» µε τον προϋπολογισµό των εξόδων σύµφωνα µε το πρόγραµµα και τον προϋπολογισµό που αναφέρονται αναλυτικά στις αιτήσεις τους.

Σε περίπτωση που το ποσό των συνολικών επιχορηγήσεων από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υπερβεί τις 3.000 ευρώ συνολικά ετησίως όπως συμβαίνει με την επιχορήγηση του δήμου προς τους δύο συλλόγους, οι επιχορηγούµενοι φορείς οφείλουν να αναρτούν στο Μητρώο Επιχορηγούµενων Φορέων του Προγράµµατος ∆ιαύγεια τα στοιχεία των δαπανών οι οποίες αφορούν στα ποσά των επιχορηγήσεων.

Ως γνωστόν, από τους δήμους είναι δυνατή η παροχή χρηµατικών επιχορηγήσεων σε νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου, περιλαµβανοµένων και των εκκλησιαστικών, σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του δήµου, σε τοπικά παραρτήµατα οργανώσεων πανελλήνιας δράσης, που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα καθώς και σε πρωτοβάθµιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζοµένων στους οικείους δήµους για την πραγµατοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και σε νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου του ∆ήµου, περιλαµβανοµένων και των σχολικών επιτροπών, επιπροσθέτως της τακτικής επιχορήγησης που λαµβάνουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr