background img
banner
banner

«Διαβατήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου!

100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ –ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ένα σχολείο πρότυπο ετοιμάζεται σε λίγες ημέρες να ανοίξει ξανά τις πύλες του για να δεχθεί τους μαθητές του, ανοίγοντά τους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τις δυνατότητές τους, παράθυρο στην γνώση αλλά και σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενισχύοντας την θέση τους στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως, το οποίο προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και γνώσεις στους μαθητές του.

Παναγιώτα Πολιτοπούλου, Διευθύντρια Εσπερινού ΓΕΛ Αιγίου

Τρανή απόδειξη της σπουδαίας δουλειάς που πραγματοποιείται στο σχολείο, η 100% επιτυχία και η εισαγωγή όλων των υποψηφίων του, μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα, η διευθύντρια Παναγιώτα Πολιτοπούλου και ο Σύλλογος Καθηγητών του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου, συγχαρούν τους μαθητές του σχολείου για την επιτυχία τους στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, τονίζοντας: ΄΄Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι το ποσοστό επιτυχίας του σχολείου μας είναι 100%, αφού και οι 6 υποψήφιοι επέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα ονόματα των επιτυχόντων είναι τα παρακάτω: Mετάι Αννίτα: 1η στη Σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (Πολυτεχνείο Πάτρας), Ντούρου Στυλιανή: Σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (Πολυτεχνείο Πάτρας), Κανελλής Νίκος: Σχολή Θεολογίας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Λαμπροπούλου Κωνσταντίνα: Σχολή Τεχνών ήχου και εικόνας (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Μυλωνάς Γιάννης: Σχολή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Σκούτας Γρηγόρης: Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Αθήνας. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! Καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία!΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Ο σύλλογος διδασκόντων αισθάνεται ιδιαίτερη περηφάνια και συγκίνηση, γιατί τα παιδιά μας έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και κάτω από δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτό κάνει την επιτυχία των μαθητών μας πολύ σημαντική, γιατί κατάφεραν να συνδυάσουν την εργασία τους και τις οικογενειακές υποχρεώσεις με την φοίτηση και την μελέτη. Αυτός είναι ουσιαστικά ο θεσμικός ρόλος του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου, να δίνει την ευκαιρία σε μαθητές που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να φοιτήσουν στα ημερήσια σχολεία να εισαχθούν σε σχολές τις Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της προτίμησής τους. Οι εκπαιδευτικοί τού σχολείου δεσμεύονται να συνεχίζουν να στηρίζουν τους μαθητές τους με κάθε τρόπο στις σημερινές δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες΄΄.

Παραδείγματα προς μίμηση οι επιτυχόντες του σχολείου

Αξίζει να σημειωθεί το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου, αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για άτομα και μεγαλύτερης ηλικίας που είτε εργάζονται, είτε έχουν άλλες υποχρεώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, να φοιτήσουν στο Λύκειο, αφού τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές και βραδινές ώρες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός εκ των επιτυχόντων του σχολείου, του Γιάννη Μυλωνά που εισάγεται δεύτερος στην Σχολή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στην Μυτιλήνη. 41 ετών, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο κ. Μυλωνάς εξηγεί στο “protionline.gr” πώς πήρε την απόφαση να εγγραφεί στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου και ποιες δυνατότητες του έδωσε η φοίτησή του σε αυτό. Όπως αναφέρει, ΄΄η εισαγωγή μου στην σχολή αυτή, δικαιώνει αφενός την επιλογή μου να ξανακαθίσω στα θρανία μετά από τόσα χρόνια και αφετέρου να φοιτήσω σε αυτό το σχολείο που με βοήθησε πάρα πολύ στην επίτευξη του στόχου μου. Ο λόγος που ξαναγράφτηκα στο σχολείο, ήταν γιατί είχα μείνει χωρίς δουλειά, ενώ οι υποχρεώσεις αυξάνονταν. Σήμερα εργάζομαι με σύμβαση στον δήμο, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσα τα μαθήματα του σχολείου και έδωσα εξετάσεις. Καθοριστική ήταν η συμβολή των καθηγητών του σχολείου και της διευθύντριας στην επιτυχία μου, αφού ήταν αυτοί που με παρότρυναν να δώσω, με στήριξαν και τα κατάφερα. Επιπλέον, με θέληση και την εμπειρία της ζωής, πέτυχα τον στόχο μου και είμαι έτοιμος να συνεχίσω΄΄.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί και η περίπτωση της Κωνσταντίνας Λαμπροπούλου που εισήχθη πρώτη στην Σχολή Τεχνών ήχου και εικόνας στην Κέρκυρα. Η Κωνσταντίνα δεν είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ωστόσο έθεσε έναν στόχο και επέλεξε το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου για να τον υλοποιήσει. Όπως η ίδια έκανε γνωστό στo “protionline.gr”, έβγαλε την Α΄ Λυκείου σε πρωινό Λύκειο, ωστόσο μεταγράφηκε στο Εσπερινό ΓΕΛ προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο. Η επιλογή της την δικαίωσε. Παρακολούθησε την Γ΄ και Δ΄ τάξη του Εσπερινού ΓΕΛ και εισήχθη στην σχολή της αρεσκείας της. ΄΄Εάν δεν είχα μετεγγραφεί στο Εσπερινό, είναι πολύ πιθανό να μην είχα καταφέρει να μπω στο Πανεπιστήμιο. Είμαι 18 ετών και ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία. Οφείλω πολλά στους καθηγητές μου στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου που όχι μόνο μου μετέδωσαν τις γνώσεις, αλλά με στήριξαν στην επιλογή μου΄΄, επισημαίνει στo “protionline.gr”

Ανάλογη είναι και η άποψη της Στέλλας Ντούρου που εισάγεται στην Σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (Πολυτεχνείο Πάτρας), η οποία δηλώνει τα καλύτερα για το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου τονίζοντας πως το σχολείο έχει αξιόλογους εκπαιδευτικούς και συμβουλεύοντας όσους ενδιαφέρονται, να εγγραφούν σε αυτό.

Συνεχίζονται εγγραφές και μετεγγραφές

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο συνεχίζονται μέχρι και την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ενώ συνεχίζονται και οι μετεγγραφές από άλλα σχολεία. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζονται τα εξής: ΄΄Είσαι πάνω από 16 χρόνων; Εργάζεσαι ή είσαι άνεργος; Είσαι άνεργη μητέρα; Χρειάζεσαι το απολυτήριο Λυκείου; Έχεις όρεξη για μάθηση; Θέλεις ίσως να σπουδάσεις σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ; Έλα κι εσύ στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου και κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα! Εδώ θα βρεις: Έμπειρους καθηγητές με κατανόηση και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή. Φιλικό και ήρεμο περιβάλλον. Ευνοϊκότερο ωράριο διδασκαλίας (7:00μ.μ. – 10:35μ.μ.). Ευνοϊκότερη πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι μετεγγραφόμενοι/ες από ημερήσια Λύκεια, που έχουν τελειώσει την Α’ ημερησίου Λυκείου εντάσσονται στην Γ’ τάξη εσπερινού Λυκείου. Εγγραφές μπορούν να κάνουν: Μαθητές από 16 ετών και άνω που πιθανόν να εργάζονται το πρωί, μαθητές με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, μαθήτριες – μητέρες ανηλίκων με αποκλειστική οικιακή απασχόληση, μαθητές σε μεγαλύτερη ηλικία που χρειάζονται απολυτήριο Γενικού Λυκείου, όσοι αγαπούν τη μάθηση σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Η απόκτηση του απολυτηρίου (ισότιμου με του ημερησίου) πέρα από τη χρηστική του αξία, μπορεί να ικανοποιεί και άλλες ανάγκες, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής, ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr