background img
banner
banner

Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε οινοποιεία της Αιγιάλειας

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οινοποιεία της Αιγιαλείας επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ξεναγήθηκε στους χώρους τους. Επίσης, ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής, δοκιμάζοντας εκλεκτούς οίνους.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων που ενισχύουν την τοπική οικονομία

Αρχικά ο Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε το οινοποιείο «Τετράμυθος», στο Άνω Διακοπτό, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο, τον βοηθό Περιφερειάρχη για Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Υποθέσεις Χρήστο Μπούνια, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πρόεδρο του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σάκη Μαυρόγιαννη και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα.

Το οινοποιείο ιδρύθηκε το έτος 2004 με το Πρόγραμμα “Μεταποίηση Γεωργικών προϊόντων’’. Με τις πυρκαγιές του 2007 καταστράφηκε ένα μεγάλο τμήμα του, ωστόσο με τον Αναπτυξιακό Νόμο ανασυστάθηκε η επιχείρηση με καινούριες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ με τη βοήθεια του προγράμματος LEADER PLUS δημιούργησε χώρο γευστικής δοκιμασίας. Αποτελεί ένα σύγχρονο οινοποιείο μέσης δυναμικότητας παραγωγής εμφιαλωμένων οίνων ανωτέρας ποιότητας (ΠΟΠ Π.Γ.Ε). Επίσης διακινεί οίνους σε μεγαλύτερες συσκευασίες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στην συνέχεια επισκέφθηκε το οινοποιείο «Ρούβαλης», το οποίο ιδρύθηκε το έτος 1992 με Πρόγραμμα της Ε.Ε. του ΥΠ.Α.Α.Τ., ενώ μέσω του προγράμματος LEADER PLUS δημιούργησε χώρο γευστικής δοκιμασίας. Ένα μεγάλο μέρος παραγωγής των σταφυλιών που οινοποιεί προέρχεται από ιδιόκτητους αμπελώνες και το υπόλοιπο προέρχεται από πλαγιές της ορεινής Αιγιαλείας. Πρόκειται για οινοποιείο που παράγει οίνους ανώτερης ποιότητας και απορροφά ένα μεγάλο μέρος της τοπικής παραγωγής.

΄΄Η παρουσία μας σήμερα εδώ υποδηλώνει την αταλάντευτη στάση μας υπέρ της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, που προσφέρουν στην τοπική οικονομία. Είναι η περίοδος του τρύγου και της παραγωγής κρασιού και εμείς είμαστε κοντά στους παραγωγούς και τους οινοποιούς, γιατί από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους τα κρασιά της περιοχής μας θα γίνουν γνωστά σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και της Ευρώπης΄΄, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Εν εξελίξει προγράμματα

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι υλοποιήθηκε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων περιόδου 2016- 2017 στο οποίο εντάχθηκαν 200 παραγωγοί σε διάφορες δράσεις, με συνολική έκταση 1600στρμ. και απορροφήθηκε το ποσό των 2.600.000 €. Στο ίδιο πρόγραμμα περιόδου 2017-2018 εντάσσονται 285 παραγωγοί με σύνολο απαιτούμενης έκτασης 2508 στρμ. και απαιτούμενο ποσό 4.356.000€. Τέλος, από το πρόγραμμα Νέων Αδειών Φύτευσης έτους 2016-2017 οινοποιήσιμων αμπελώνων από το Εθνικό Αποθεματικό, στην Π.Ε. Αχαΐας δόθηκαν 699 στρμ. σε 78 παραγωγούς και είναι σε εξέλιξη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr