background img
banner
banner

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Δ. Αιγιαλείας

ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει πλέον η νέα δομή «Κέντρο Κοινότητας» που έρχεται να ενσωματωθεί στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Αιγιαλείας, ενισχύοντας τις προσπάθειες στήριξης και ενίσχυσης των πολιτών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, με την παροχή μίας σειράς υπηρεσιών.

Παράλληλα, οι πέντε νέοι υπάλληλοι της δομής που ανέλαβαν χθες καθήκοντα, έρχονται να ενδυναμώσουν και την Κοινωνική Πρόνοια του δήμου, η λειτουργία της οποίας κρίνεται καθοριστική για την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι οι ανάγκες των πολιτών διαρκώς μεγαλώνουν…

΄΄Υποδεχθήκαμε τους νέους μας υπαλλήλους που θα στελεχώσουν την δομή “Κέντρο Κοινότητας” προϋπολογισμού 220.320,00€, του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»΄΄, επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, κάνοντας γνωστό πως θα λειτουργεί αρχικά πιλοτικά, από τις 8.00 έως τις 20.00, καθημερινά. Τα άτομα που εντάχθηκαν στο δυναμικό του δήμου, είναι τρεις κοινωνικοί λειτουργοί, ένας ψυχολόγος και ένας οδηγός.

Σημαντικό για τον δήμο

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας δήμου Αιγιαλείας λειτουργεί στις εγκαταστάσεις που μεταφέρθηκε πρόσφατα και λειτουργεί η Κοινωνική Πρόνοια, στην οδό Ρ. Φεραίου. Ωφελούμενοι του Κέντρου είναι πολίτες που διαμένουν στην περιοχή παρέμβασης (κατά προτεραιότητα άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ωφελούμενοι ΕΕΕ, μετανάστες, ΑμεΑ κ.ά.). ΄΄Ο στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η παροχή υπηρεσιών όπως, υποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη, συνεργασία με υπηρεσίες και δομές (παραπομπές κ.λπ.) και παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης΄΄, ανέφερε ακόμη στo “protionline.gr” ο κ. Χριστόπουλος, κρίνοντας την λειτουργία του πολύ σημαντική για τον δήμο την στιγμή που οι ανάγκες αυξάνονται και η οικονομική κρίση, όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά εντείνεται διαρκώς και δείχνει ότι θα ταλαιπωρεί την πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, για αρκετά χρόνια ακόμη…

Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν το βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών, με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, αποτελούν δε μια δράση «ομπρέλα», παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες θα ενισχύσουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, όπως η το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την ΓΓ Διά Βίου Μάθησης κ.ά. Μέσω της λειτουργίας του Κέντρου, επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr