background img
banner
banner

Να καλέσει τους ίδιους τους φοιτητές για να μάθει τι τους διώχνει…

ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΟΥΡΔΕΚΗΣ

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε ο πρώην πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγίου Κώστας Λαουρδέκης, με αφορμή το κάλεσμα του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο προς φορείς της περιοχής να στηρίξουν την λειτουργία του Παραρτήματος ΤΕΙ Αιγίου και να θέσουν σε ισχύ εκπτώσεις παροχής υπηρεσιών και προϊόντων προς τους φοιτητές, για να καταστήσουν την πόλη πιο φιλόξενη και πιο ελκυστική γι’ αυτούς.

Ο κ. Λαουρδέκης προτείνει στον δήμαρχο να καλέσει τους ίδιους τους φοιτητές για να μάθει τι είναι αυτό που τους… διώχνει από την πόλη…

Σημειώνεται ότι ο κ. Λαουρδέκης ήταν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου το 2003, όταν και πρωτολειτούργησε ΤΕΙ στο Αίγιο, λαμβάνοντας τότε μία πρωτοβουλία που στέφθηκε με επιτυχία.

Όπως αναφέρει, ΄΄από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του ΑΤΕΙ Αιγίου, το 2003 επί δικής μου προεδρίας, ο Εμπορικός Σύλλογος με πρωτοβουλία του είχε εκδηλώσει την υποστήριξη του προς τους φοιτητές για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Η συμφωνία υποστήριξης έγινε σε εκδήλωση στους χώρους υποδοχής του κτιρίου του ΑΤΕΙ παρουσία της συγκλήτου της σχολής και της τότε δημοτικής αρχής. Κάθε φοιτητής πήρε στα χέρια του από μια ονομαστική «Εκπτωτική Κάρτα». Ένα ειδικό αυτοκόλλητο ενημέρωνε τους φοιτητές για τη συμμετοχή του καταστήματος στη συμφωνία αυτή. Ακόμα και σήμερα υπάρχει το αυτοκόλλητο στις πόρτες ή τις βιτρίνες των καταστημάτων΄΄.

΄΄Αν θέλει να μάθει ο δήμαρχος τι πραγματικά συμβαίνει με τους φοιτητές και για όλα όσα τους αφορούν με τη παραμονή των φοιτητών στη πόλη μπορεί να κάνει κάτι σημαντικότερο. Να καλέσει τους ίδιους τους φοιτητές ή μια επιτροπή τους στο γραφείο του ή ακόμα και σε μια ανοικτή συζήτηση στο χώρο τους στα ΑΤΕΙ για να μιλήσει μαζί τους (αν πραγματικά τον ενδιαφέρει να μάθει). Όχι για να τους μοιράσει ανθοδέσμες και να τους πείσει πόσο ωραία πόλη έχουμε αλλά για να κάνει μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως το τι αποκομίζουν από τις συναναστροφές τους με τους ντόπιους΄΄, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Α., προσθέτοντας: ΄΄Καλύτερα θα ήταν να καλούσε και τους πιο παλιούς φοιτητές για να μάθει από πρώτο χέρι τι είναι αυτό που τους έδιωχνε από τη πόλη και συνεχίζει να τους διώχνει. Αυτοί θα ήξεραν κάτι παραπάνω να του πουν, αλλά δυστυχώς δεν έμειναν και πολλοί στην πόλη ή μάλλον δεν έμειναν καθόλου. Να καλέσει και μετά τους φορείς της πόλης (επαγγελματικούς και μη) αρχίζοντας από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίων και Λυκείων. Μπορεί μέσα από αυτές τις συναντήσεις να ακουστούν και κάποιες αλήθειες. Αλήθειες αυτοκαταστροφικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr