background img
banner
banner

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

«Από την Αλλαγή στη Νέα Αλλαγή» ήταν το σύνθημα στα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ με τους συμμετέχοντες στο Ζάππειο να ελπίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα να ξαναζήσουν τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος. «Θέλουμε τη νέα μεγάλη Κεντροαριστερά» είπε η Φώφη Γεννηματά, «δεν πιστεύουμε στον άμορφο μεσαίο χώρο» τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος του κόμματος, που άνοιξε το «παιχνίδι» σε μια ύστατη προσπάθεια να μην συρρικνωθεί άλλο το κόμμα της, από τη στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κεντρώο χώρο.

Σε τοπικό επίπεδο τώρα την εμφάνιση τους στο Ζάππειο έκαναν η Γραμματεάς της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιάλειας Μαρία Παπαγεωργίου, τα μέλη Ντίνος Παγώνης και Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ο Γενικός Γραμματεάς του δήμου Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο π. Πρόεδρος του ΕΚΑ Νίκος Κόκλας και ο αρτοποιός Μιχάλης Ψύχας. Επίσης από τα Καλάβρυτα ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς και ο τέως Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος.

5 και 12 Νοεμβρίου τα σπουδαία

“Εν μέσω όλων αυτών των διεργασιών, δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει ότι, η Φώφη Γεννηματά ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διάλεξε το δύσκολο δρόμο. Αποφάσισε να ρισκάρει την ασφάλεια της θέσης που έχει κατακτήσει και προχώρησε σε αυτές τις πρωτόγνωρες για τα πολιτικά δεδομένα διαδικασίες, στοχεύοντας στη συνύπαρξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου. Και οι επιλογές της δικαιώθηκαν” δήλωσε στo “protionline.gr” η κ. Παπαγεωργίου και συνεχίζει “Στις 5 και 12 Νοεμβρίου οι πολίτες θα κληθούν με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού, να αναλάβουν την ευθύνη τους για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά και οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΔΗ.ΣΥ, καλούνται να αποδείξουν με τη στάση τους ότι κύριο μέλημά τους είναι ένας ισχυρός πολιτικός φορέας που ενώνει την κεντροαριστερά, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα γι’ αυτούς.”

Είναι φανερό πως η Τοπική Οργάνωση αλλά και ο Γραμματέας του Δήμου στηρίζουν απόλυτα τη Φώφη Γεννηματά σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση στοιχισμένοι με τον Βουλευτή Αχαΐας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, με τον οποίο ο Δημήτρης Καλογερόπουλος διατηρεί άριστη σχέση. Ο Γραμματέας όμως διατηρεί επίσης άριστες σχέσεις και με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, η υποψηφιότητα του οποίου στηρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες από το Σημιτικό μπλοκ, αλλά σε αυτή τη φάση «βλέπει» τη Γεννηματά.

Ο Καλογερόπουλος που είχε συναντηθεί πρόσφατα με την πρόεδρο του κόμματος δεν βλέπει με κακό μάτι τη συμμετοχή του σε Εθνικό ψηφοδέλτιο, είναι ο άνθρωπος της προέδρου στην Αιγιάλεια.

Ώρα για αποφάσεις

Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που επιθυμούν την επιστροφή του Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος μετά τις τελευταίες εκλογές αποστασιοποιήθηκε από το κόμμα εξαιτίας της προτίμησης της προέδρου στον Παπαθεοδώρου. Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας που θεωρείται άνθρωπος του Βαγγέλη Βενιζέλου δημιούργησε μαζί με τους Φλωρίδη, Διαμαντοπούλου και Ραγκούση την «Ώρα Αποφάσεων», πιστεύοντας στην αναγέννηση της Κεντροαριστεράς μέσα από κάτι καινούριο.

Η απόφαση όμως της Γεννηματά ν’ ανοίξει το παιχνίδι και τις διαδικασίες λειτούργησε σαν απορροφητήρας, με πρώτο «θύμα» τον Γιάννη Ραγκούση που θα είναι υποψήφιος με τον νέο φορέα. Με αυτά τα δεδομένα η «Ώρα Αποφάσεων» που είχε αποκτήσει φίλους στην περιοχή ελέω Σπηλιόπουλου, το ξανασκέφτεται για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, αρκεί να πληρούνται οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή, δηλαδή α) Να ενωθεί ο χώρος και β) να δημιουργηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο.

Υποψηφιότητα δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα, αν και υπάρχουν πιέσεις προς την Άννα Διαμαντοπούλου και ίσως να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ο τελικός αποδέκτης των ενεργειών της κίνησης. Εξάλλου στο Νομό Αχαΐας ο Ανδρουλάκης έχει ήδη δυνατά στηρίγματα κυρίως από πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ηρακλής Ρούπας.

Ωστόσο υπάρχει και η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, η οποία θ’ ανακοινωθεί την Παρασκευή, που μπερδεύει κάπως τα πράγματα. Όλα πάντως θα κριθούν από τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, προκειμένου όποιος καταφέρει να ηγηθεί του νέου φορέα να έχει ισχυρή νομιμοποίηση.

Στην Αιγιάλεια τώρα η μάχη ουσιαστικά θα δοθεί για άλλη μια φορά ανάμεσα σε Καλογερόπουλο και Σπηλιόπουλο, που θ’ αναμετρηθούν για λογαριασμό άλλων, όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν τα τελευταία χρόνια.

Εξάλλου ο πρώτος το είχε πει σε μάζωξη του ΠΑΣΟΚ στην Ακράτα, την ώρα που ο δεύτερος είχε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο για την «Ώρα Αποφάσεων», «ήρθε η ώρα να μετρηθούμε» είχε πει ο Γραμματέας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr