background img
banner
banner

Αναβαθμισμένες οι υπηρεσίες του ΠΕΔΥ Αιγίου

ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

Αισθητά αναβαθμισμένες είναι οι υπηρεσίες που παρέχονται προς τον ασφαλισμένο από το ΠΕΔΥ Αιγίου, μετά και την τοποθέτηση των δύο παθολόγων.

Λίγο πριν τις επερχόμενες αλλαγές που ουσιαστικά καταργούν το ΠΕΔΥ και το μετατρέπουν σε Κέντρο Υγείας, ιατρικό και λοιπό προσωπικό καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση του κόσμου, διατηρώντας τις υπηρεσίες σε καλό επίπεδο, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Επίσης, υιοθετούνται οι καλύτερες λύσεις ως προς την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση των δύο παθολόγων Άννας Ψωμιάδη και Χριστίνας Ζορμπά οι οποίες εδώ και περίπου ένα χρόνο, δέχονται καθημερινά από 20 ασφαλισμένους που είναι τα προγραμματισμένα ραντεβού, ενώ δεν αρνούνται να δεχθούν και «έκτακτα» περιστατικά. Κάπως έτσι, σε καθημερινή βάση γίνονται δεκτοί από τις δύο παθολόγους, τουλάχιστον 50 ασθενείς. Το γεγονός αυτό έχει «λύσει τα χέρια» σε πολλούς ασφαλισμένους και συνταξιούχους οι οποίοι αναγκάζονταν να επισκέπτονται τους ιατρούς στα ιατρεία τους, επιβαρυνόμενοι το κόστος της επίσκεψης ή της συνταγογράφησης.

Άμεση εξυπηρέτηση

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στo “protionline.gr” η επιστημονικά υπεύθυνη του ΠΕΔΥ Αιγίου Παγώνα Κανταρτζή, ΄΄για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, πλέον τα ραντεβού για τις δύο παθολόγους κλείνονται μία ημέρα πριν και οι ασφαλισμένοι γίνονται δεκτοί την επόμενη μέρα. Οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι δεν έχουν παρά να τηλεφωνούν καθημερινά από τις 9.00 ως τις 10.00 το πρωί στο τηλ. 2691020618΄΄.

Επίσης, στο ΠΕΔΥ Αιγίου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γυναικολόγος, παιδίατρος και δύο οδοντίατροι ενώ πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού και τεστ Παπανικολάου από μαία. Παράλληλα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη λειτουργεί το Ακτινολογικό Τμήμα με σειρά προτεραιότητας των προσερχόμενων. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το ΠΕΔΥ έχει ζητήσει την επιστροφή προσωπικού από το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), ώστε να λειτουργεί το Ακτινολογικό περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, δεδομένου ότι παρουσιάζει αυξημένη κίνηση ασθενών.

Καταργείται το ΠΕΔΥ

Όλα αυτά πάντως, όπως φαίνεται, είναι παροδικά, δεδομένου ότι, στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο, επίκεινται διαφοροποιήσεις ως προς την λειτουργία του, δεδομένου ότι οι δομές περιπατητικής φροντίδας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, δηλαδή οι υφιστάμενες δομές του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, ενοποιούνται ως συστατικό μέρος του ΕΣΥ και καταργείται η ονομασία ΠΕΔΥ. Για τα Κέντρα Υγείας θα υπάρχει πρόβλεψη για λειτουργία «μικρού ταμείου» με δαπάνες της καθημερινότητας, μέχρι 2.000-2.500 ευρώ το χρόνο. Επίσης, για τους ειδικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας, θα υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιούνται και στα νοσοκομεία, στο πρόγραμμα εφημεριών, στα τακτικά ιατρεία κ.λπ.

Μία τέτοια περίπτωση βέβαια και εφόσον το ΠΕΔΥ Αιγίου μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας, θα χρειαστεί να εμπλουτιστεί με περισσότερες ειδικότητες ιατρών και να λειτουργεί περισσότερες ώρες το εικοσιτετράωρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr