background img
banner
banner

Αυτοψία την ερχόμενη εβδομάδα στην Νικ. Πλαστήρα

ΑΜΕΣΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ

Λόγοι γραφειοκρατίας καθυστέρησαν την έναρξη των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην οδό Νικολάου Πλαστήρα, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Τα… εμπόδια όμως ξεπερνιούνται και είναι θέμα ημερών να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο που με την ολοκλήρωσή του θα ανακουφίσει τους εκατοντάδες πολίτες που χρησιμοποιούν την οδό, καθημερινά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδόστρωμα προκαλώντας φθορές στα ελαστικά και εγκυμονώντας κινδύνους για πρόκληση ατυχημάτων.

Ο χειρότερος ίσως δρόμος εντός κατοικημένης περιοχής, που συνδέει το κέντρο της πόλης με την μεγαλύτερη συνοικία, τον Συνοικισμό Νικ. Πλαστήρα αλλά και τρία χωριά (Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα) παραμένει για πολλά χρόνια με πρόχειρα «μπαλώματα» που υποχώρησαν δημιουργώντας ενοχλητικά σκαμπανευάσματα αλλά και με τα περίφημα… μάτια της γάτας που δημιουργούν τεράστιο θόρυβο όταν περνούν τα φορτηγά που οδηγούν σε επικείμενο εργοστάσιο.

Ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος έχει συζητήσει το θέμα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, από τις πρώτες μέρες ανάληψης της θητείας του και το ενδιαφέρον του δεύτερου για αποκατάσταση του οδοστρώματος, ήταν έκδηλο. Έτσι, στις αρχές του καλοκαιριού, εγκρίθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο το ποσό των 500.000 ευρώ για την εκτέλεση έργων οδοποιίας στην Αιγιάλεια και αποφασίστηκε η ένταξη της ασφαλτόστρωσης της Νικ. Πλαστήρα στην εν λόγω εργολαβία. Κι ενώ το έργο επρόκειτο να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, λόγοι γραφειοκρατίας το πήγαν αρκετά πίσω. Πληροφορίες από το γραφείο του κ. Αλεξόπουλου αναφέρουν ότι βάσει νόμου χρειαζόταν και ηλεκτρονική υπογραφή και άλλες διαδικασίες, οι οποίες αρχικά δεν είχαν υπολογιστεί.

Συνεργασία Γρ. Αλεξόπουλου – Θαν. Παναγόπουλου

Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν διευθετήθηκαν και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας επίκειται επίσκεψη του κ. Αλεξόπουλου στο Αίγιο, αυτοψία στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο, τον εργολάβο και την επιβλέπουσα υπηρεσία ώστε να προσδιοριστεί το τμήμα του δρόμου που θα ασφαλτοστρωθεί και οι λεπτομέρειες του έργου. Μάλιστα, εκτιμάται ότι μετά από αυτή την επίσκεψη, το έργο θα ξεκινήσει σχεδόν αμέσως.

Επίσης, από την επίσκεψη της ερχόμενης εβδομάδας, θα ξεκαθαριστεί και το ποια θα είναι τα υπόλοιπα έργα που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, με προτεραιότητα πάντα στην Νικ. Πλαστήρα. Το θετικό είναι ότι ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες υπογειοποιήσεις δικτύων και καλωδίων στην οδό, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να ξανασκαφθεί μετά την ασφαλτόστρωση.

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στην πλατεία Καΐλα

Εν τω μεταξύ, ένα έργο που βρίσκεται επί της Νικ. Πλαστήρα, ξεκίνησε και πάλι και βαίνει προς ολοκλήρωση. Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας Καΐλα, η οποία βρισκόταν σε κακή κατάσταση, καθώς οι ρίζες των δέντρων είχαν σηκώσει τις πλάκες και ήταν απροσπέλαστη. Οι εργασίες, που ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας δήμου Αιγιαλείας, σταμάτησαν ελλείψει υλικών, ενώ αυτές τις μέρες ξεκίνησαν και πάλι ώστε να προχωρήσει η νέα πλακόστρωση της πλατείας. Παράλληλα, έγινε η κοπή τριών δένδρων στην πλατεία ούτως ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον. Να σημειωθεί ότι στόχος είναι για την συγκεκριμένη πλατεία, η βελτίωση των υφιστάμενων παγκακίων και η τοποθέτηση κι άλλων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr