background img
banner
banner

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το ζήτημα της επικαιροποίησης της μελέτης οργάνωσης κυκλοφορίας και στάθμευσης στην περιοχή του παλαιού σχεδίου πόλης Αιγίου απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τού δήμου Αιγιαλείας.

Η μελέτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού υπήρξαν και διαφορετικές απόψεις ως προς τα όσα προβλέπει.

Ειδικότερα, υπήρξαν μέλη της Επιτροπής που την καταψήφισαν είτε διαφωνώντας σε σημεία της είτε εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να γίνει μία μελέτη για όλο το ιστορικό κέντρο τής πόλης. Η πλειοψηφία ωστόσο των μελών έκρινε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η κατάθεση σχετικού φακέλου για χρηματοδότηση του έργου, στην νέα πρόσκληση στις 15 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επικαιροποιημένη μελέτη περιλαμβάνει συνέχιση της ανάπλασης στην οδό Μητροπόλεως και την Κλ. Οικονόμου, διαπλάτυνση της πλατείας Αγ. Λαύρας και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει την δικαιοδοσία να αποφασίσει ενώ δεν χρειάζεται ανάλογη απόφαση και από το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός κι αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο από τους φορείς του δήμου, δεδομένου ότι το θέμα αφορά άμεσα και επαγγελματικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο κέντρο.

Τοποθέτηση πλάκας στο σημείο της μοιραίας πολυκατοικίας

Επίσης, η επιτροπή έλαβε απόφαση για την τοποθέτηση πλακέτας που θυμίζει το θλιβερό συμβάν, στο σημείο που κατέρρευσε η μοιραία πολυκατοικία με τον σεισμό του 1995, χωρίς όμως τα ονόματα των θυμάτων.

Τα υπόλοιπα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Επιτροπή. Ειδικότερα, η Επιτροπή γνωμοδότησε για την ανάκληση ή μη άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την εφαρμογή του από 1874 σχεδίου πόλεως Αιγίου περί διαπλάτυνσης της οδού Κωνσταντινουπόλεως στη συμβολή της με την οδό Βαλαωρίτου στο Αίγιο, για την ανανέωση άδειας για εκσκαφή για την εγκατάσταση καλωδίων του ΟΤΕ. Αποφάσισε ακόμη την έγκρισης παράτασης ισχύος κυκλοφοριακών ρυθμίσεων οδών στον οικισμό Πανοράματος και την μεταφορά αποδυτηρίου, χημικής τουαλέτας και παγκακίων στην παραλία Αλυκής. Θετικά γνωμοδότησε για την κατασκευή και τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας, για θέσεις στάθμευσης καθώς και για την ανάπτυξη δικτύου πρόσβασης Νέας Γενιάς (NGA) σε αστικές περιοχές από την ΟΤΕ Α.Ε.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε υπέρ της κοπής δέντρων στην Τ.Κ Συλιβαινιωτίκων, στην Τ.Κ. Σελιανιτίκων και στο κοιμητήριο Αιγίου, της διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης οχημάτων στην παραλία της Τ.Κ Διγιελιωτίκων κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr