background img
banner
banner

Πεντακόσιοι πολίτες ζητούν παιδικές χαρές!

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Μία πρωτοβουλία που έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης, εκφράζοντας προφανώς το σύνολο των οικογενειών τής περιοχής, έλαβε πολίτης. Πρόκειται για την κ. Φρόσω Τσιχλιά που συνέταξε επιστολή μέσω της οποίας ζητά την δημιουργία παιδικών χαρών, καταφέρνοντας μάλιστα πολύ γρήγορα να συγκεντρώσει 500 υπογραφές, ενισχύοντας έτσι το αίτημά της, που μεταφέρθηκε προς τον δήμο.

Μετά το ξήλωμα των παιδικών χαρών τής Αιγιάλειας που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει, ελάχιστες είναι αυτές που δημιουργήθηκαν, κυρίως κατόπιν πρωτοβουλιών των κατά τόπους συλλόγων. Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, το Αίγιο να έχει απομείνει με μία μόνο παιδική χαρά, αυτή του πάρκου των Υψηλών Αλωνίων, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Ε3. Έτσι, στο κέντρο της πόλης και τις συνοικίες, τα παιδιά δεν έχουν κυριολεκτικά πού να παίξουν και οι αθλοπαιδιές στον δρόμο, μόνο ασφαλείς δεν είναι.

Ο λόγος που από πλευράς δήμου δεν έχει προχωρήσει η δημιουργία νέων χώρων για παιδιά, έχει να κάνει κυρίως με την πιστοποίηση, αφού για να δημιουργηθεί μία παιδική χαρά που πληροί τις προϋποθέσεις, το κόστος είναι υπέρογκο, ενώ ουδείς είναι διατεθειμένος να θέσει την ασφάλεια των παιδιών σε κίνδυνο αλλά και να κατηγορηθεί για οποιοδήποτε ατύχημα. Από την άλλη, οι άνθρωποι του δήμου, δεχόμενοι τα παράπονα των πολιτών, αναζητούν εναλλακτικές μορφές χρηματοδότης, έχοντας απευθυνθεί σε ιδιώτες και συγκεκριμένα σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, αναζητώντας χορηγίες, με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήδη να έχει απαντήσει θετικά, αφού πρόκειται να δημιουργήσει μία παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες, στην Καλλιθέα Αιγίου, κοντά στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. και το ΕΕΕΕΚ.

Εγκλωβίζονται στα σπίτια…

Οι 500 υπογραφές που μέσα σε λίγες μόνο μέρες συγκέντρωσε η κ. Τσιχλιά, αποδεικνύουν πάντως πως οι πολίτες ζητούν περισσότερους χώρους που τα παιδιά τους θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Μιλώντας στo “protionline.gr” για την πρωτοβουλία της, η ευαισθητοποιημένη πολίτης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γονείς και παππούδες στο Αίγιο, καθώς δεν έχουν πού να πάνε τα μικρά τους να παίξουν, με αποτέλεσμα να παραμένουν εγκλωβισμένα μέσα στα σπίτια μπροστά από τηλεοράσεις και τάμπλετ. ΄΄Όλοι εμείς οι φορολογούμενοι δημότες της πόλης μας, απαιτούμε δημόσιους χώρους στους οποίους θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά μας΄΄, αναφέρεται στην επιστολή της η κ. Τσιχλιά, που την περασμένη Τρίτη 29 Αυγούστου παρέδωσε στον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, με τον οποίο είχε και συζήτηση επί του θέματος.

Η πιστοποίηση το μεγάλο πρόβλημα

΄΄Ο κ. δήμαρχος μας εξήγησε ότι το πρόβλημα έχει να κάνει περισσότερο με την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, ενώ από την πλευρά μου, του μετέφερα την πρόθεση γονέων και παππούδων να βοηθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια, διότι οι παιδικές χαρές λείπουν από την πόλη μας. Από τις συζητήσεις που έχω κάνει, έχω διαπιστώσει πως κάποιοι πολίτες είναι θετικοί στο να προστεθεί ένα μικρό ποσό (π.χ. 1,00 ευρώ) στον λογαριασμό της ΔΕΥΑ, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την κατασκευή παιδικών χαρών. Ο δήμαρχος όμως, μας ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πιστοποίηση΄΄, ανέφερε η κ. Τσιχλιά, η οποία υπέδειξε στον δήμαρχο και τους χώρους που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Αυτοί είναι στην Δεξαμενή όπου υπήρχε και παλιότερα, στο Μπούφαλο, στον Συνοικισμό, στα Υψηλά Αλώνια κ.ά.

Μάλιστα, όπως μετέφερε η κ. Τσιχλιά, ΄΄ο δήμαρχος μας γνωστοποίησε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει δύο παιδικές χαρές σε πρώτη φάση, στα Υψηλά Αλώνια και στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως, για τις οποίες τα χρήματα ήδη έχουν εξασφαλιστεί. Αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσής του΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr