background img
banner
banner

Καλύτερες προοπτικές φέτος για τα σχολικά δρομολόγια στην Αιγιάλεια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΧΕ Ο ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

Λίγες μόλις ημέρες υπολείπονται για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η αγωνία των ανθρώπων της Εκπαίδευσης στην περιοχή για την δρομολόγηση της μεταφοράς των μαθητών, είναι δικαιολογημένη, μετά και τα όσα συμβαίνουν κάθε χρόνο με τις τεράστιες καθυστερήσεις, με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά, όπου το θέμα της μεταφοράς πήρε τέλος, τον Δεκέμβριο…

Φέτος, οι προοπτικές φαίνονται καλύτερες και το χρονοδιάγραμμα που δίνεται, δείχνει καλύτερη οργάνωση και μεθοδικότητα από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μεριμνεί για το ζήτημα της χρηματοδότησης για τα δρομολόγια, δεδομένου ότι το κόστος του εν λόγω έργου που υλοποιείται, υπερβαίνει τo ποσό που διατίθεται στην Περιφέρεια. Μάλιστα, το μείζον αυτό θέμα, έθεσε και στην συνάντηση που είχε την Δευτέρα 28 Αυγούστου με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, εκεί όπου κατατέθηκαν οι προτάσεις της Περιφέρειας για τη μεταφορά μαθητών, με έμφαση στην αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού της προβλεπόμενης επιδότησης που χορηγείται από το υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς τα χρήματα που διατίθενται δεν επαρκούν…

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος αναφορικά με τις δυνατότητες παρέμβασης της Περιφέρειας στην υλοποίηση έργων υποδομής σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, ανταλλάχθηκαν σκέψεις και απόψεις για τα ζητήματα της λειτουργίας και του συντονισμού του μηχανισμού αντιμετώπισης πυρκαγιών, τις δυνατότητες ενίσχυσης των μέτρων πρόληψης και γενικότερα για τις δράσεις πυροπροστασίας. Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι οι προτάσεις της Περιφέρειας θα εξεταστούν με διάθεση εξεύρεσης λύσεων στη βάση των πραγματικών δυνατοτήτων και με βασικό γνώμονα τη διαφάνεια και τη διασφάλιση παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κανονικά η μεταφορά για τα Ειδικά Σχολεία και το 80% των υπολοίπων δρομολογίων

Αναφορικά με τα μαθητικά δρομολόγια της Αιγιάλειας πάντως, είναι εύλογη η αγωνία γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς είναι λιγοστές έως ελάχιστες οι χρονιές που ξεκίνησαν με συνέπεια. Ερωτηθείσα από τo “protionline.gr” για την πληροφόρηση που έχει, σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί φέτος η κατάσταση, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη, ανέφερε πως με βάση τα όσα της έχουν μεταφερθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τής Περιφέρειας αλλά και από τους μεταφορείς που αναλαμβάνουν το έργο εκτέλεσης των δρομολογίων, σε όλα τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης, δηλαδή για την περιοχή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το νεοσύστατο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου, η μεταφορά των μαθητών θα ξεκινήσει κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου, μαζί με τα μαθήματα. Επίσης, κανονικά θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια που η σύμβασή τους βρίσκεται σε συνέχεια από τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία υπολογίζονται περίπου στο 80% του συνολικού έργου για την Αιγιάλεια. Αντιθέτως, ένα 20% θα ενταχθεί στα νέα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το αργότερο.

Όπως επισήμανε η κ. Σκανδάμη, ΄΄εφόσον γίνουν πράξη τα όσα μας μετέφεραν, θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, δεδομένου ότι στο παρελθόν υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις, με άσχημες συνέπειες για τους μαθητές. Στην αντίθετη περίπτωση όμως, θα μας βρουν μπροστά τους΄΄. ΄΄Είναι χρέος μας σαν άνθρωποι της Εκπαίδευσης κι εμείς να πιέζουμε ώστε να μεταφέρονται τα παιδιά με ασφάλεια, στην ώρα τους και όπως προβλέπεται από τον νόμο στα σχολεία και τα σπίτια τους΄΄, πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου που πέρυσι, μετά και την καταγγελία προς την Δικαιοσύνη στην οποία είχε προβεί, είχαν πάρει… μπροστά οι μηχανές και είχαν ξεκινήσει και τα τελευταία δρομολόγια στις 7 Δεκεμβρίου!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr