background img
banner
banner

Με λαμπρότητα και φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Αίγιο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με την επισημότητα και την λαμπρότητα που αρμόζει στην περίσταση, το Αίγιο θα τιμήσει και φέτος την ιστορική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940».

Στα σχολεία πραγματοποίησαν εκδηλώσεις, έγινε προσκύνημα από τους μαθητές την παραμονή της μεγάλης εορτής στο Μνημείο Ηρώων, ενώ ανήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων για να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την μαθητική παρέλαση!

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 6.20 το πρωί θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου. Στις 8.00π.μ. έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), στις 9.45 πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό “Φανερωμένη” και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών. Στις 10.05π.μ. πέρας προσέλευσης επισήμων προσκεκλημένων, στις 10.10 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψάλλει επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Βασίλειο Σταματόπουλο, Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού, ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον I. Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων, ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.

Στις 11.30π.μ. η μαθητική παρέλαση

Στις 11.30 θα ξεκινήσει η παρέλαση. Εκκίνηση των τμημάτων που παρελαύνουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς. Από τον δήμο καλούνται οι πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Τελετάρχες έχουν οριστεί: Η Κωνσταντίνα Μουγκάση, Πρ/νη Τμ. Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου και οι δημοτικοί υπάλληλοι Χρήστος Τρίψας, Αριστομένης Σταματόπουλος και Αγλαΐα Σαλαμούρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr