background img
banner
banner

Αποφάσισαν… θερμή υποδοχή στον Τσίπρα…

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ» – «ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ» Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τους στόχους για την συνέχιση του αγώνας τους έθεσαν τα μέλη του στην Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο.

Παράλληλα, αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία και να οργανώσουν συλλαλητήριο στα τέλη του μήνα και συγκεκριμένα την ημέρα που θα επισκεφθεί την Πάτρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ούτως ώστε να βροντοφωνάξουν τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς…

Ειδικότερα, στην προχθεσινή γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική συμμετοχή μελών, έγινε αποτίμηση της δράσης του Συλλόγου τη φετινή χρονιά, με ιδιαίτερη αναφορά στα μπλόκα του χειμώνα, ενώ ελήφθη ομόφωνη απόφαση για δυναμική κινητοποίηση την ημέρα άφιξης του πρωθυπουργού στην Πάτρα. Μάλιστα, η διοίκηση του Συλλόγου θα έρθει σε επικοινωνία και με άλλα σωματεία, ώστε από κοινού να διοργανώσουν το συλλαλητήριο προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στην νέα αύξηση της φορολογίας των αγροτικών νοικοκυριών, τις αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο

Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, στον δήμο Αιγιαλείας «για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑ και τα χαράτσια σε ύδρευση – άρδευση» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στην γενική συνέλευση ήταν το τι μέλλει γενέσθαι με τους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από την φωτιά στον ΧΥΤΑ Αιγείρας. ΄΄Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι για τις ζημιές΄΄, τόνισε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, μεταφέροντας την αγωνία τους για το εάν θα μπουν ΠΣΕΑ διότι στην περίπτωση αυτή, οι πληγέντες δεν αποζημιώνονται εάν η ζημιά δεν ξεπερνά το 15% του φυτικού κεφαλαίου.

Οι αγρότες – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» αποφάσισαν ακόμη να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς για πρώτη κατοικία φτωχών οικογενειών, για αγροτικά σπίτια και κτήματα. Συζήτηση έγινε και για τα υπέρογκα διόδια της Ολυμπίας Οδού, με τους συμμετέχοντες να μιλούν για τεράστια έξοδα που επιβαρύνουν τους μικρομεσαίους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Επίσης, αναφορά έγινε και στο θέμα της προωθούμενης εγκατάστασης πυρηνικών στην βάση του Αράξου, με τους αγρότες να αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

΄΄Στην γενική συνέλευση έγινε μία πολύ καλή συζήτηση και διεφάνη η διάθεση που υπάρχει για την συνέχιση του αγώνα΄΄, πρόσθεσε ο κ. Μποδιώτης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr