background img
banner
banner

Ιερά αγρυπνία για την σωτήρια της χώρας

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Με πρωτοβουλία ομάδας πιστών της τοπικής Εκκλησίας, από τον Αύγουστο του 2015, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου, με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την σωτηρία της χώρας. Έτσι, το πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός είναι αφιερωμένο στην σωτηρία της πατρίδας, άλλοτε με αγρυπνίες και άλλοτε με πρωινές Θείες Λειτουργίες.

Για τον μήνα Οκτώβριο, θα τελεστεί αγρυπνία το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, ξημερώματα Σαββάτου 7ης Οκτωβρίου και ώρα 9.00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.
Επισημαίνεται ότι στην αγρυπνία αυτή θα τελεσθεί η ακολουθία της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, αφού την 1η Οκτωβρίου τιμάται από την Εκκλησία η Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και επειδή αυτό τον μήνα η Ελλάδα, την 28η Οκτωβρίου εορτάζει την Εθνική Επέτειο του 1940.

΄΄Μας δίδεται, λοιπόν, η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε προσευχητικά αυτή την νυκτερινή λατρευτική ευκαιρία για την Πατρίδα μας, πού, όπως όλοι γνωρίζουμε, δοκιμάζεται από την πολυμέτωπη και πολύμορφη κρίση. Θερμότατα παρακαλούμε τούς Χριστιανούς μας να προσέλθουν και «εν ενί στόματι καί μια καρδίά» να αναπέμψουμε θερμή ικεσία προς την Παναγία μας για την πατρίδα μας΄΄, αναφέρεται εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr