background img
banner
banner

Την άλλη εβδομάδα… μπαίνουν μηχανήματα

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Οι τελευταίες λεπτομέρειες και κυρίως το εύρος του δρόμου που υπάρχει η δυνατότητα να ασφαλτοστρωθεί σε αυτή τη φάση, συζητήθηκαν κατά την χθεσινή επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου στο Αίγιο, ο οποίος, μαζί με τον δήμαρχο Αιγιαλείας και παράγοντες της Περιφέρειας, πραγματοποίησαν αυτοψία στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Αιγιώτης βοηθός Περιφερειάρχη και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπούνιας, καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ενώ όλοι διαπίστωσαν την ανάγκη επισκευής του δρόμου, αφενός διότι το οδόστρωμα βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, αφετέρου δε επειδή παρουσιάζει μεγάλη κίνηση και εξυπηρετεί την μεγαλύτερη συνοικία του Αιγίου και τέσσερα χωριά. Ιδιαιτέρως δε στον κ. Αλεξόπουλο και τους συνεργάτες του, προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι ο δρόμος είναι βεβαρημένος κυκλοφοριακά, βλέποντας και τα φορτηγά της 3Ε να περνούν το ένα μετά το άλλο από την οδό, την στιγμή μάλιστα που σχολούσαν οι μαθητές από τέσσερα σχολεία που βρίσκονται παραπλεύρως της Νικ. Πλαστήρα. Αμέσως μάλιστα, ο κ. Αλεξόπουλος επισήμανε πως μετά την ασφαλτόστρωση θα πρέπει να γίνει διαγράμμιση για την ασφαλή διέλευση των πεζών, ενώ ο δήμαρχος ζήτησε να μην τοποθετηθούν εκ νέου τα λεγόμενα «μάτια της γάτας» που δημιουργούν θόρυβο και προκαλούν φθορές στα ελαστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της ασφαλτόστρωσης της οδού που συγκαταλέγεται στις λεγόμενες επαρχιακές οδούς, θα ενταχθεί σε εργολαβία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, αποκλειστικά για την Αιγιάλεια, ύψους 500.000 ευρώ, ενώ σε αυτή εντάσσονται κι άλλα έργα σε κεντρικούς επαρχιακούς οδικούς άξονες στην ορεινή Αιγιάλεια, τα οποία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να προληφθούν τυχόν προβλήματα εξαιτίας του χειμώνα, όπως κατολισθητικά φαινόμενα κ.ά. Ωστόσο ο δήμαρχος Αιγιαλείας επέμεινε ώστε να δοθεί βαρύτητα και στην ασφαλτόστρωση της Νικ. Πλαστήρα, κυρίως ως προς το εύρος του δρόμου. Διότι από το υπάρχον κονδύλι και με βάση τα χρήματα που αναλογούν στην Νικ. Πλαστήρα, δεν είναι δυνατόν να ασφαλτοστρωθεί όλη η οδός, παρά ένα τμήμα της (περίπου 200μέτρα) με τον κ. Παναγόπουλο να αναζητά εναλλακτικές λύσεις ώστε να καλυφθεί μεγαλύτερο μέρος του δρόμου. Μάλιστα, όπως ανέφερε στον κ. Αλεξόπουλο, ο δρόμος αυτός παραμένει άφτιαχτος τριάντα χρόνια και οι κάτοικοι δικαίως έχουν αγανακτήσει.

«Έρχεται» κι άλλη εργολαβία την άνοιξη

Και ο αντιπεριφερειάρχης ωστόσο εξέφρασε την βούληση να ασφαλτοστρωθεί στην παρούσα φάση όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της οδού, τονίζοντας ότι έπεται κι άλλη, ακόμη μεγαλύτερη εργολαβία στην οποία θα μπορούσε να ενταχθεί το υπόλοιπο της Νικ. Πλαστήρα, με ορίζοντα εκτέλεσης την άνοιξη. Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην οδό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αλεξόπουλου, μπορεί να ενταχθεί στην εργολαβία ύψους 900.000 ευρώ που θα δημοπρατηθεί εντός του φθινοπώρου.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την αυτοψία στην οδό Νικ. Πλαστήρα, ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης με τους παράγοντες της Περιφέρειας επισκέφθηκαν και τον κόμβο στην οδό Κορίνθου με τον δήμαρχο να τονίζει πως είναι επιτακτική η ανάγκη βελτίωσής του και τον κ. Αλεξόπουλο να αναφέρει ότι μπορεί να ενταχθεί και αυτός καθώς και άλλα έργα για την Αιγιάλεια, στην νέα εργολαβία που θα «τρέξει» τους πρώτους μήνες του 2018.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr