background img
banner
banner

Η… συγγνώμη Αμβροσίου για το μάθημα των Θρησκευτικών…

ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Συγγνώμη για… λογαριασμό της Συνέλευσης των Ιεραρχών της Εκκλησίας που δεν ασχολήθηκε καν με τα δύο θέματα που «δονούν» και έχουν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων, ζητά από τους πιστούς χριστιανούς που αγωνιούν και αντιδρούν στα «νέα Θρησκευτικά» αλλά και το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Επίσης, ο ίδιος δηλώνει ότι αισθάνεται ντροπή διότι δεν κατάφερε να μεταδώσει τις ανησυχίες τού εκκλησιαστικού πληρώματος στους Ιεράρχες…

Η… εξομολόγηση του Μητροπολίτη γίνεται στο προσωπικό του ιστολόγιο, εκεί όπου με ειλικρίνεια απολογείται, παρότι ο ίδιος δεν παρέλειψε να πράξει το καθήκον του, παραθέτοντας και το περιεχόμενο της αγόρευσής του ενώπιον της Ι.Σ.Ι. κατά την Συνεδρία της 5ης Οκτωβρίου, αλλά και κείμενα διαμαρτυρίας Συλλόγων και μεμονωμένων προσώπων επί του θέματος των Θρησκευτικών.

΄΄Ενώ η χώρα και το εκπαιδευτικό σύστημα συγκλονίζεται από τις κινητοποιήσεις αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, η διοικούσα Εκκλησία δεν περιλαμβάνει επισήμως στην θεματολογία της ούτε το ένα ούτε το άλλο! Εκλογές Αρχιερέων, διάλογος με καθολικούς και σχέσεις Κράτους-Πολιτείας θα την απασχολήσουν επισήμως…». Με δεδομένα τα παραπάνω αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω δημοσίως συγγνώμην από το σύνολο των πιστών χριστιανών, οι οποίοι αγωνιούν για τις εξελίξεις στο μάθημα των Θρησκευτικών, θέμα με το οποίον, δυστυχώς, δεν ασχολήθηκε η Συνέλευση των Ιεραρχών της Εκκλησίας μας. Αισθάνομαι ντροπή, όταν σκέπτομαι, ότι είμαι ένας από τους Ιεράρχες-Μέλος της προλαβούσης Συνόδου, που δεν κατόρθωσε να μεταδώσει τις ανησυχίες του εκκλησιαστικού Πληρώματος στους Αδελφούς του Ιεράρχες. Εκφράζω τον πόνο της ψυχής μου και ζητώ την συγχώρεση από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, από κάθε γνήσιο Εκπαιδευτικό, από τους θλιμμένους γονείς και από κάθε άλλον, που έχει σκανδαλισθεί από την χαλαρή στάση της Εκκλησίας στο καυτό αυτό θέμα΄΄ επισημαίνει ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας: ΄΄Βεβαίως δεν παρέλειψα να πράξω το καθήκον μου. Στη Συνεδρία της Πέμπτης (5ης Οκτωβρίου) έλαβα τον λόγο και -μεταξύ των άλλων- αναφέρθηκα και στο καυτό θέμα των Θρησκευτικών. Κατήγγειλα τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος με Δηλώσεις στις 29 Σεπτεμβρίου αποκάλυψε, ότι όσα εφαρμόζονται σήμερα στην Εκπαίδευση ως προς το μάθημα των Θρησκευτικών έγιναν αποδεκτά από την Εκκλησία, δηλ. με την σύμφωνη γνώμη των εκκλησιαστικών Παραγόντων, αλλά με τον τρόπο αυτό εξέθεσε ανεπανόρθωτα την Μητέρα Εκκλησία! Επί λέξει είπε τα εξής σκανδαλώδη: «Στο βιβλίο έχουν γίνει αλλαγές μετά από συζητήσεις με την Εκκλησία, οι οποίες (το ορθόν: τις οποίες) και τις δέχθηκε. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο συνύπαρξης παρά τις διαφορές μας»΄΄.

΄΄Η Εκκλησία στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών πρόδωσε την αποστολή της΄΄

΄΄Θεωρώντας πολύ βασικό και άκρως επείγον το ζήτημα αυτό, δυστυχώς, ομίλησα ενώπιον της Ιεραρχίας και ενήργησα «το κατά δύναμιν». Δυστυχώς ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑ να συγκινήσω τις ψυχές των Σεβ. Συνέδρων. Τα λόγια του κ. Υπουργού, εάν αληθεύουν -και γιατί να μη αληθεύουν;- αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη, ότι η Εκκλησία στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών πρόδωσε την αποστολή της!΄΄, επισημαίνει ακόμη ο τοπικός Ποιμενάρχης, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Έπειτα από όλα αυτά αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη πρωτίστως από τον Φιλάνθρωπο Κύριό μας Ιησού Χριστό και εν συνεχεία από τους ευσεβείς Ορθοδόξους χριστιανούς για την εκ μέρους μας συντελεσθείσα προδοσία. Ήμαρτον, Θεέ μου! Αμαρτήσαμε, αδελφοί μου! Αμαρτήσαμε, αγαπητά μου τέκνα εν Κυρίω! «Ημάρτομεν…. Ηνομήσαμεν ενώπιόν Σου, Κύριε!». Προδώσαμε την αγία Ορθοδοξία μας! Υποχωρήσαμε στις απαιτήσεις αθέων και απίστων Υπουργών της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, του Πρω θυπουργού και άλλων παραγόντων του εν γένει πολιτικού φάσματος΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr