background img
banner
banner

Παρεμβάσεις Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας

ΓΙΑ ΣΤΑΦΙΔΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

Σε παρεμβάσεις για σταφίδα, ελαιόλαδο και εσπεριδοειδή, τα τρία βασικά προϊόντα που παράγει η Αιγιάλεια, προχωρά ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας. Παράλληλα, προγραμματίζει συνάντηση με την διοίκηση του ΕΛΓΑ διεκδικώντας αποζημιώσεις. Κι ενώ οι υποχρεώσεις των αγροτών (Ε.Φ.Κ.Α. – Ε.Ν.Φ.Ι.Α.- δάνεια κ.λπ.) αυξάνονται, ο Σύλλογος διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει πρόθεση για στήριξη και επίλυση από αρμόδιους, αποφασίζοντας να κινηθεί δυναμικά.

΄΄Παρακολουθώντας την εξέλιξη της πορείας των προϊόντων της Αιγιάλειας, σταφίδα – ελιές – εσπεριδοειδή και πάντα δίπλα στα συμφέροντα των παραγωγών, θεωρούμε υποχρέωσή μας να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, που κάνει γνωστό πως σε ό,τι αφορά την σταφίδα έχει ζητήσει συνάντηση με την διοίκηση της Π.Ε.Σ. – Α.Ε.Σ για την πορεία του προϊόντος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Επίσης, όπως αναφέρει, ΄΄η θέση του Συλλόγου πάνω στο θέμα των εσπεριδοειδών είναι ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει τον παραγωγό ελέγχοντας τις εισαγωγές οι οποίες φέτος πίεσαν τις τιμές προς τα κάτω, με αποτέλεσμα ο παραγωγός να πουλάει σε εξευτελιστικές τιμές σε συνδυασμό με κακή διαχείριση ορισμένων καιροσκόπων οι οποίοι ασελγούν σε βάρος των προϊόντων και των ντόπιων παραγωγών, φτάνοντας στο σημείο, μέσα σε ένα μήνα, η τιμή πώλησης να μην καλύπτει το κόστος παραγωγής. Πρώτο θέμα στις συναντήσεις με το Υπουργείο για τα εσπεριδοειδή ήταν αυτό. Πάγιο αίτημα μας, η προστασία του προϊόντος και του καταναλωτή΄΄.

Όσον αφορά την παραγωγή λαδιού, ο Α.Α.Σ.Α. σημειώνει: ΄΄Παρόλο που στις αρχές καλοκαιριού φαινόταν ότι η παραγωγή θα είναι ικανοποιητική, με τη χαλαζόπτωση και την παρατεταμένη ανομβρία δυστυχώς η παραγωγή θα είναι μειωμένη σε μεγάλο ποσοστό. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ήδη προγραμματίζει ραντεβού με τη Διοίκηση του Ε.Λ.Γ.Α. καθώς ο κανονισμός του δεν προβλέπει αποζημίωση για το παραπάνω θέμα αλλά και τη καθυστέρηση στην καταγραφή και ανάρτηση των ζημιών του Ιουλίου΄΄. Καταλήγοντας, ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει πως ΄΄θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των παραγωγών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr